Merhaba, bir ay kadar once annem yuz germe ameliyatı oldu, bizim cocukları olarak karşı cıkmamıza rağmen gidip bu ameliyatı yaptırdı. Annem 50 yaşında ve kırışıklıkları yaşına gore normal seviyede olan bir insan yani aman aman oyle abartılı bir durum soz konusu değildi ki olsa bile boyle bir ameliyat, gereksiz ve tamamen para tuzağı.
Bundan bir ay once annem, Turgut Ozal Araştırma Hastanesi'ne başka bir doktora gittiğinde kapıda hastaların konuşmasını tesadufen duymuş; SSK yuz germe ameliyatını ucretsiz karşılıyormuş, annem de sadece bunun gercekliğini oğrenmek istemiş ve gidip Dr. sormuş, eve morali bozuk bir şekilde o gun geldi ve ondan sonraki gunler eli hep yuzunde; şuram şoyle kırışık, buram boyle kırışık gidip yuzumu yaptırmam lazım diye psikolojik bunalıma girdi. O gunu anneme kırışıklıklarının fazla olduğunu ve ameliyatı olması gerektiği yonde şeyler soylemiş tabi.
Doktor anneme o şekilde davranmaktansa yaşının gereği kırışıklıklarının olduğunu soyleseydi, o kadar kafasına takmazdı ve mutsuz olmazdı bunun sonucunda da ameliyat ucretsizdir diye bu ameliyatı olmazdı. Annem ameliyattan cıktıktan sonra yuzu tanınmaz haldeydi; yuzundeki şişlik okadar fazlaydı ki bunun nedenini doktora sorduğumda;" sen annenin duşmanı mısın" diye bir yanıt aldım. Yani ben annemin yuzunun o haline mi uzuleyim, doktorun bana soylediği o lafa mı uzuleyim,gercekten o laftan ben utandım ve bir suru şey soylemek isterken sustum. Annemin hicbir kırışıklığı gecmedi, eski hali doğal ve cok daha guzeldi şimdi yuzu gozu şiş ve kırışıklıkları eskisinden daha belirgin.