Belki biliyorsunuzdur ama ben ilk defa duydum! Gecen gun oğlumu gecmeyen oksuruğu icin doktora goturdum, doktor yokmuş biz de konuşarak eve giderken bir bayan yanımıza geldi, bana oğlunuz okusuruyor boza icirin bakın faydasını goreceksiniz dedi. Tabii hemen boza aldık. Gercekten 2 haftadır gecmeyen oksuruk 2 gunde 1 cay bardağı kadar boza ile gecti. Eşimin de aynı şekilde oksuruğu 3 gunde bitti, biraz once boza bitti deyince aklıma sizinle paylaşmak geldi. Daha pek cok da faydası varmış, cocuklara boşuna ilac,antibiyotik vermekten bin kat iyidir. Tarcını iyice karıştırarak iceceksiniz yoksa daha cok gıcık yapabilir...
- Bunyesinde A ve B vitaminlerinin dort turu ile C ve E vitaminleri de bulunuyor. Mayalanması sırasında urettiği laktik asit ise ender gıda maddelerinde bulunuyor ve bu değerli asit turunun hazmı kolaylaştırıcı etkisi var. Sut yapıcı ozelliği nedeniyle hamile bayanlara ve vitamin kaynağı olarak sporculara tavsiye ediliyor. İcinde ilk başta yuzde 20 şeker olsa da daha sonra yuzde 8'lere kadar duşuyor. İcindeki yağ oranı da sıfır. Bağırsak florasını duzenler. İcindeki aktif mayalarla probiyotik ozelliği vardır. Zengin karbonhidrat, protein ve B vitamini iceriği nedeniyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyen kişilerin kullanımı icin uygundur. Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra bircok besin oğesini icerdiğinden besleyici ozelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır. Zihin acıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır. Oksuruk tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.
Boza Oksuruğe İyi Geliyor
Cocuklarda oksuruk kış aylarının olmazsa olmazı. Oksuruğu kesmek icin kara turp ve ballı karışıma ek olarak doğal bir tedavi yontemim daha var.
Bildiğimiz gibi, cocuklarda oksuruk kış aylarının olmazsa olmazı. Cocuklarda oksuruğu kesmek icin kara turp ve ballı karışıma ek olarak doğal bir tedavi yontemim daha var. Bir cay bardağına boza, ustune de biraz tarcın dokup icin, bunu gunde 2 kere uygulayın, goreceksiniz oksuruk yok olup gidiyor.
Bozada A ve B vitaminlerinin dort turu ile C ve E vitaminleri de bulunuyor. Mayalanması sırasında urettiği laktik asit ise ender gıda maddelerinde bulunuyor ve bu değerli asit turunun hazmı kolaylaştırıcı etkisi var.
Sut yapıcı ozelliği nedeniyle hamile bayanlara ve vitamin kaynağı olarak sporculara tavsiye ediliyor. İcinde ilk başta yuzde 20 şeker olsa da daha sonra %8′lere kadar duşuyor. İcindeki yağ oranı da sıfır.
Bozanın Faydaları
Bağırsak florasını duzenler. İcindeki aktif mayalarla probiyotik ozelliği vardır. Zengin karbonhidrat, protein ve B vitamini iceriği nedeniyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyen kişilerin kullanımı icin uygundur. Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra bircok besin oğesini icerdiğinden besleyici ozelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır. Zihin acıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır. Oksuruk tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.
Oksuruğe Ne İyi Gelir? Oksuruğe Doğal Cozumler Tıklayınız
Oksuruğe Kesin Cozum Boza!
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Oksuruğe Kesin Cozum Boza!