ben surekli tekrar eden bobrek taşı hastasıyım 2 kezde piyolonefrit oldum ...pek cok kez taş kırdırdım , en son bobreklerimde 5 tane taş vardı en buyuğu ufak zeytin kadar , hacettepede ilk eswl mi oldum cihaz , ortam cok duzgundu,ancak iğne yapmadıkları icin cok sarsıldım, o buyuk taş kırıldı kırılmasına, tabiki evde 2 gun kanama oldu , pek cok kırılan taşı doktum ancak tıkanma yaptı, hacettepede prof bu taşı alttan almak lazım dedi bayıltarak , bense ewsl devam istedim cunku 1 ameliyat care değildi daha yukarda 4 kırılacak taş daha vardı , bende gataya gittim , tıkanan yerlerede taş kırma yapıldı icce ufaltıldı, sonra diğer 2 bobreğiimdeki taşlar durumlarına gore kırıldı ..tıkanınca kanalrradaki yerlere de uygulandı taş kırma .... yani 9-10 kez uygulama yapıldı bana 2 ayda ...ha birede film cekildi .. son aşamada gorunmeyen bir taş tıkanaıklık yaptı, ve piyolonefrit oldum , 5 gun hastenede yattım cıktıktan 1 ay sonrada allatn kataer ile son taş da cıkartıldı ...şu an iiyim şukur ama cok zor bir tedavi bu , insanı hırpalıyor , yan etkisine gelince 3 ay adetten kesildim , şaclarım az dokuldu şukur ancak hic uzamadı ...drumla konuşmadım ama sanırım bu taş kırmalardan bobrek ustu bezlerim etkilendi vede tıknaıklık olduğu yerler yumurtalıklarıma yakındı taş kırma işleminden onlarda hasar gordu bilemiyorum ...3 ay adet gormemekten sonra cok şideeti adet oncesi sendromu ağrılar , kocaman bir karın v sden sonra cok şukur şu sıralar iiyim .... taş kırdırırkende cok dikatli olmalı , cok yoğun bu tedaviyi uygulatmak konusunda dr larla artı ve eksileri ii olcup bicmek gerek, herkese sağlıklı gunler dilerim sevgiler