Herkese merhaba,
Benim babam MDS hastası ( Kanser turevi bir hastalık) Vucudu şekilsiz kan hucresi uretiyor, ilerleyen aşaması kansere donuşuyor.Eskiden direk kanser olarak tanımlansa da son yıllarda bulunan ilaclarla yuksek başarı elde edildiğinden direk kanser denilmiyormuş artık.7 kur neo kematerapi aldı ( Kemoterapinin basitleştirilmiş hali sanırım, sac dokulmesi vb yan etkiler gorulmuyor)Onumuzdeki hafta da kardeşlerinden birinden ilik nakli yapılacak.( Cok şukur ki uyumlu ) Fakat bu konuda cok bilgisiz olduğum icin korkuyorum.Ayrı bir şehirdeyim ve izin alıp gitmem gerek.İlk haftasında mı orda olmalıyım yoksa daha sonra bana daha cok ihtiyac olur mu kestiremiyorum.Tabiki her fırsatta gitmeye calışıcam ama malum calışıyorum iznim kısıtlı.Ayrıca nakil nedir, nasıl olacak, ne kadar hastane de olacak, biz de yanında olacak mıyız ...Kafam cok karışık, endişeliyim.Yakınları nakil olanlar ozellikle bakım surecinde fiilen yanında bulunanlar bilgilerini ve tecrubelerini paylaşırsa cok memnun olurum.Şimdiden teşekkurler...