İlk konum, uzgun, mutsuz ve tatsızım...
Konumun oftalmolojiye taşınmamasını rica ediyorum cunku karar vermek icin pazartesiye kadar vaktim var ve bilimsel bilgiler değil, fikir almak icin buradayım.
Sorunum şalazyon yani goz kapağında oluşan minik kist, blefaritin kacınılmaz sonu, halk dilindeki arpacığın kirpiklerden biraz daha yukarıda ve kalıcı olanı.
Aldırmak basit bir operasyon ama riskler var, iz kalabilir, goz kapağı asimetrisi oluşabilir. İyileşme surecindeki ağrısı, acısı, sancısı cabası...
Aldırmazsanız ne olur? Hayati bir durum yok ama donem donem ağrılı şiş ve korkunc gorunumlu bir kızarıklık ki bunun ne zaman olacağını bilmediğinizden her sabah ilk işiniz gozunuze bakmak oluyor.
Problem de burada başlıyor zaten. Doktorum "pazartesi gel alalım" dedi.
Farklı zamanlarda gittiğim uc doktor ise "ameliyatlık bir durum yok, cok kucuk, iz kalır risk alma" dediler.
Ama ameliyat olmamak nuks donemlerinde damlalarla muhatap olmak demek ki bu da goz ici basıncı ve tansiyonu kısacası goz sağlığı acısından sakıncalı.
Donem donem kaybolup donem donem de buyuyen vefalı ama kotu bir dost bu minik kitle.
Ustelik ondan kurtulacağım derken kalıcı başka bir izle yaşamak durumunda da kalabiliyorsunuz.
Daha evvel benzer operasyon geciren ya da geciren birini tanıyan varsa ya da bu konuda hicbir fikri olmadığı halde okuduklarını değerlendirerek fikir verecek birisi...
Surekli iletişim halindeyiz ailemle, arkadaşlarımla, sevdiklerimle ama kararsızız, onceliği canımın acımaması olmayan tarafsız goruşlere ihtiyacım var.
Pazartesiye kadar vaktim var. Operasyon gecirmek iyi bir fikir mi sizce?
Okuyanlara teşekkurler... Gozlerinize sağlık...
Benim En Dertli Yerim Kahverengi Gozlerim... Yardım Lutfen...
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Benim En Dertli Yerim Kahverengi Gozlerim... Yardım Lutfen...