Masturbasyon ve ..... Bağımlılığı
Bu yazıyı deneyimli ve tedavisi sonuc vermiş bir hasta olarak yazıyorum. Gunumuz cağında insan ilişkilerinin zayıflaması ve gelişen teknoloji, internet hayatımızı altust edebilecek sorunlarda sokabiliyor.
..... herkes izler hatta coğumuz cinselliği ordan oğrenir, Ciftlerde, partneri olsun olmasın tahrik amaclı herkesin izlemesi olağan sonucta bu bir ihtiyac ve bunu ''tamamiyle'' hayatımızdan sokup atamayız ama bağımlılık olması yapmadan durulamaması cok ciddidir, tehlikelidir.
Oncelikle bu bağımlılık cok yaygın buna emin olabilirsiniz hic utanmayın, ve cekinmeyin hernekadar insanlar gizlesede bağımlılar sizin kac senedir tanıdığınız kapıcınız yada babanız olabilir. Herne kadar kabullenmesenizde sizde bağımlı olabilirsiniz.
Her iki cinsinde yakalanabildiği bu bağımlılığın pencesine 13 yaşında Klitoris Orgazmi keşfederek başlamıştım. Butun gunumu bıkmadan ..... izleyerek, fantezi kurarak ve masturbasyon yaparak gecirebilirdim 4 yıl boyunca gunde en az 15 Klitoral Orgazm!
Bunun bağımlılık halini alması insan ilişkilerinde zevk almayıp, insanlarla takılmak yerine kendimi yalnız bilgisayarlı odama atmaya başlayarak oldu. Yani tamamen psikolojik kokenli. İnsani yaşamınızı,gunluk rutininizi, eğitim, iş durumunuzu bariz etkiliyor. Mesela ben annem odanı ben gelmeden topla desede ben bilgisayar başından ayrılamıyordum. Ne sınavlarıma calışıyordum nede odev yapıyordum.
Herne kadar her orgazmdan sonra yaptığım fantazilerden utanıp sadece sevdiğim erkeğin bana dokunacağına ve bir daha masturbasyon yapmayacağıma dair yemin etsemde iki saat gecince tekrar aynı pozisyona duşuyordum.Acık konuşalım Tedavisi cok zordur ama benim gibi ileri seviyede bir bağımlı bile iyi oluyorsa bu yuzden zorluklara biraz goğus germek gerekiyor sonucta herşey beyinde bitiyor.
Surekli Klitoral Orgazma alışmış ben gercek seksten,vajinamdan zevk almayacaktım bu gercek hayattan koparıyordu beni
Oncedende yazdığım gibi Psikolojik kokenli bu hastalığın cocukluk travmaları, ilgisiz ailede buyume ,sevgisiz ortam, guven sorunu, yoğun dini ve ahlaki baskı ortamı,kendini ifade edememe, şiddet gorme vs bir cok sebebi var.
İnsanlar icindeki o boşluk hissini seksin veridiği Endorfin ( acı giderici) ve mutluluk hormonlarıyla keyif alamadığı o vaktini cok eğlenceli bir bicimde gecirebiliyor.
Fiziksel sonucları Unutkanlık, halsizlik, dikkatini toplayamama,adaptasyon/konsantrasyon gucluğu, depresyon,heyecan,gercek cinsel ilişkiden zevk alamama, erken/gec boşalma vs diğer cinsel sorunlar oluşuyor.
Daha fazla kotu olmadan yavaş yavaşta olsa bu bağımlılıktan kurtulmaya odaklanmanız lazım sonucta butun gun boşalabilecek enerjide olan siz muhakkak okadar guclusunuzdur
Belki iyilesmeniz senelerinizi alacak cunku bu sizin kendinizi konrol etme-tutma gucunuze bağlı. Ama bitmesi lazım bunun ve zararın neresinden donerseniz kardır.
Oncelikle Psikiyatri, Noroloji ve Urolojiye muhakkak giderek bir uzman denetiminde olmanız gerekiyor. İlac tedavisinin yanı sıra gunden gune masturbasyonu azaltma yada gercek seksin dışında kendinizi cinsel aktiviteye kapatmalısınız. Nasıl yapacağınız size kalmış bir hobi edinin, işe girin,bir diziyi takip edin siz bilirsiniz onu.Herşey beyinde bitiyor, Allah yardımcınız olsun diyorum alıntı = bir arkadasım yazdı