Onkoloji - Kanser ve Turevleri Meme kanseri sonrası kolda lenf odem oluşması
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Onkoloji - Kanser ve Turevleri Meme kanseri sonrası kolda lenf odem oluşması
-
19-09-2022, 12:59:45Hepinize iyi gunler. Onemli bir konu olduğunu duşunduğum (ve yaşadığım) icin bu konuyu acmak istedim. 2010 yılında meme kanseri tedavisi gordum. Goğusteki kitle ile birlikte koltukaltı lenflerim de alındığı icin kolumda şişme (odem) oldu. Doktor bu kolumu kullanmamam gerektiğini, ağır iş yapmamamı, kolumu zorlamamamı vs. soyledi ama sağ kolum olduğu icin bu pek mumkun olmadı. Acıkcası bu odemin olma ihtimalinin cok yuksek olduğunu bildiğimizden, kolumun şişmesini cok doğal karşıladık. Ama son aylarda artık şişkinlik artıp da gerginlik hissiyle beraber bana sıkıntı vermeye başladığından care arayışına girdim. Bu konuda lenf drenaj tedavisi yapıldığını oğrendim.Dediğim gibi ameliyat olalı neredeyse 5 sene oldu. Bunun icin tedaviye başladığım zamana gore iyileşme olmasına rağmen kesin sonuc alamadık. Ben de benimle aynı durumda olanlara faydalı olacağını duşunduğumden bu başlığı actım. Lenf drenaj uygulaması Firik Tedavi ve Rehabilitasyon servisinde uzman fizyoterapistler tarafından yapılması gereken, hastanın durumuna gore 20-30 seans suren, masaj ve sonrasında yapılan bandajlama uygulamasını kapsıyor. Sonrasında ise odem giysisi denilen, varis corabı tarzı bir malzeme giyiliyor. Dediğim gibi erken tedavi onemli. Bu tedaviyi alırken keşke 3-4 sene once bundan haberimiz olsaydı dedik. Hepinize iyi ve sağlıklı gunler dilerim.