Turkiye, solaryum kullanımına kısıtlama getirmeye hazırlanırken, bir donem solaryum bağımlısı olan ve cilt kanserine yakalanan Tawny Willoughby, tedavi surecinde cekilen bir fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı.
Lisedeyken haftada dort beş kez solaryuma giren Willoughby'e 21 yaşında cilt kanseri teşhisi koyuldu.

Şimdi 27 yaşında olan genc kadın, diğer insanları guvenli bir şekilde bronzlaşmaya ikna etmek adına yanık ve yara dolu yuzunun fotoğrafını gecen ay Facebook'a yukledi.

Fotoğraf kısa sure icinde 50 bin kişi tarafından beğenilirken, kullanıcılardan da Willoughby'nin cesur kararına ovguler yağdı.

Lise yıllarında haftada dort beş kez solaryuma giren Tawny Willoughby (ortada), bugun gecmişte yaptığı hatanın pişmanlığını yaşıyor.

EN BUYUK KORKUM...

ABD'nin Alabama eyaletinde hemşire olarak calışan genc kadın, Facebook'tan fotoğrafıyla birlikte şu uyarıları paylaştı:

"Eğer biri solaryuma girmemek icin kucuk bir gerekceye ihtiyac duyuyorsa, işte buyurun! Cilt kanserinin tedavisi buna benziyor. Guneş kremi ya da bronzlaşmak icin sprey kullanın. Yalnızca bir cildiniz var. Ona bakmalısınız. Başkalarının hatalarından ders alın. Bronzlaşmanın cocuklarınızın buyumesini gormenizi engellemesine izin vermeyin. İki yaşında kucuk bir oğlum var. Bu şu anda benim en buyuk korkum."LİSEDEYKEN GELECEĞİ HİC DUŞUNMUYORDUM

CNN'e konuşan Willoughby, "Evimde şahsi solaryum yatağım vardı. O zaman geleceği ya da cilt kanserini aklımdan bile gecirmiyordum" dedi.

Yara bere icindeki fotoğrafının Facebook'ta bu denli yayılabileceğini duşunmediğini anlatan Willoughby, şunları anlattı: "Şimdiye kadar paylaşanların ve onlara yardım ettiğimi soyleyenlerin sayısını unuttum. İnsanların artık solaryuma girmeyeceklerini soylediğini duymak gercekten cok mukemmel. Kızlarına fotoğraflarımı gosteren anneler var. Memleketimdeki insanlar, solaryum yataklarını sattıklarını soyluyor."

Kaynak:hurriyet