Op. Dr. Aylin KARANLIK
1972 yilinda Luleburgaz / Kirklareli’nde dogdu. Tip egitimini 1988-1994 yillari arasinda Ege Universitesi Tip Fakultesi’nde tamamladi. Plastik- Rekonstruktif Cerrahi egitimine 1995 yilinda Izmir Ataturk Egitim Hastanesi’nde basladi. 1997 yilinda Istanbul Sisli Etfal Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne gecis yaparak 2001 yilinda uzmanligini bu klinikten aldi. Uzmanlik egitimi sirasinda 1998 yilinda ayni klinik bunyesinde bulunan mikrocerrahi laboratuarinda calismalar yaparak Mikrocerrahi Sertifikasi aldi. 2001-2004 yillari arasinda Sisli Etfal Egitim Hastanesi’nde uzman olarak calisti. Bu sure icerisinde 2001-2002 yillari arasinda Istanbul Universitesi Istanbul Tip Fakultesi El Cerrahisi Anabilim Dali’nda Prof. Dr. Turker Ozkan’in Brakial Pleksus yaralanmasi (dogumsal kol felci) gec donem tendon transferleri ameliyatlarina eslik etti. Mart 2004 tarihi itibariyle sirasiyla Bakirkoy Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde ve Ozel Corlu 4-D Millet Hastanesi’nde calisti. 2005 Eylul ayinda ESPLACE Estetik- Plastik Cerrahi Klinigi’ni kurdu.

ESTETıK AMELıYATLAR

Abdominoplasti (Karın germe) Liposuction (Yağ emme, body shaping) Uyluk germe (Tight lifling) Meme buyutme (Augmentation mamoplasty, meme protezi) Meme kucultme (Reduction mamoplasty) Meme askılama (Mastopexy) Jinekomasti (erkekte meme kucultme) Burun estetiği (Rhinoplasty) Labioplasti (ic - dış dudak kucultulmesi) Vajina estetiği - Vajen daraltma - genital estetik Kızlık zarı dikimi (himenoplasti) Klitoris estetiği - kliteroplasti Vulva bolgesine liposuction Epizyotomi - doğum kesisi estetiği Yuz germe (Rhytidectomy) Boyun germe Goz kapağı estetiği (Blefaroplasty) Dermabrazyon (Yuz cildinin traşlanması) Cene protezleri Elmacık kemiği protezleri Botox - Disport (Botulinum toksin - botoks) Dolgu materyalleri Sac ekimi
PLASTIK CERRAHIDE COZUMLER

Yuz kiriklari Yuz yumusak doku travmalari Yuzde dogumsal anomaliler (Tavsan dudak, yarik damak) Kraniofasyal – maksillofasyal anomaliler (Kafatasi ve yuz kemiklerinin gelisim problemleri) Kepce kulak El cerrahisi Deri tumorleri Bas - boyun kanser tedavisi Yanik erken ve gec donem tedavisi Kronik varis ulseri ve basi (yatak) yarasi tedavisi Genital bolge dogumsal anomalileri
EL CERRAHISINDE COZUMLER

-DOGUMSAL EL ANOMALILERI
* Sindaktili (Bitişik parmak)
* Polidaktili (Fazla sayıda parmak)
* Amniotik bant
* Dogustan parmak yoklugu, el yoklugu
* Cleft (yarik ) el –Yengec eli
* Radyal- Ulnar Club el
* Spastik kol-el

-EL TRAVMALARI
* Tendon, sinir, damar yaralanmalari
* Yumusak doku kayiplari
* Eklem cikiklari
* Kemik kiriklari
* Eklem sertlesmeleri
* Parmak- el kopmalari
* Atesli silah yaralanmalari

-SINIR SIKISMALARI
* Karpal Tunel Sendromu (El bilegi)
* Guyon Kanalinda Ulnar Sinir Sikismasi (El bilegi)
* Kubital Tunel Sendromu (Dirsek)