Bu haftasonu bir grupla tanıştım, okuyorlarsa hepsine selamlar.

Genc, eğlenceli, hayat doluydular, aralarından birine surekli hocam diyorlardı, yaş ortalamasını goz onunde bulundurunca, hocam denilen kişiyi universite hocası, diğerleriniyse oğrencileri olarak şekillendirdim zihnimde, kişisel gelişimden, Hayattaki hedeflerden bahsediyorlardı, arada bizim yaramaz kopuşe laf atarak karşılıklı diyaloglar kurmaya başladık, masadan masaya kedi kopek muhabbeti ve guluşmelerimiz sonrası laf lafı acınca sorduk, hayırdır burda ne işiniz var, universite etkinliği mi vs diye.

Cevap uyuşturucuyla mucadele derneğiyiz oldu, derneğin adını reklama girebileceği icin vermiyorum, bu grup bir zamanlar uyuşturucu kullanmış ama uyuşturucudan arınmak icin cabalayanlardı, hocam dedikleri insansa bir zamanlar uyuşturucu kullanan ama sonrasında tedavi olan ve uyuşturucu kullanan gencleri bu kotu alışkanlıktan nasıl kurtarırım duşuncesinden yola cıkarak bu derneği kuran kişiydi.

Merakım daha da arttı tabii, oyle ya, yuzlerine bakınca Hicte uyuşturucu kullanmış insanlar gibi durmuyorlardı, hatta aralarından biri ben hic e....man gibi duruyor muyum dedi.
Ortak nedenleri ailede sevgisizlik ve ilgisizlik, en azından bana verdikleri sinyal o yondeydi.

Anlattıkları tuylerimi diken diken yaptı, Turkiye'de uyuşturucu kullanımının arttığını zaten biliyoruzda, sentetik uyuşturucu denen ve son gunlerde gencler arasında yaygınlaşan uyuşturucunun bir kere bile kullanılmasının oldurucu olduğunu bilmiyordum, cok korktum ve panikledim doğrusu, genclerin icinde olduğu tehlike urpertti beni.

Her uyuşturucu oldurucu ama bu ara genclerin yaygın kullandığı sentetikler direkt beyne hasar veriyor dediler.
Sayelerinde birde bir yanlışımızı gormuş oldum, biz hep bağımlının tedaviyi kendisi istemeden birşey yapılamaz sanıyorduk, ben oyle sanıyordum acıkcası ama şoyle bir cevap verdiler, bağımlı Omur boyu kurtulmak istemezse ne olacak? Aileleri istemesini mi bekleyecek, işte biz tamda burda devreye giriyoruz, once uyuşturucu bağımlılarının aileleriyle temasa geciyoruz, once onlara ne yapacaklarını anlatıyoruz, yardım ediyoruz.

Evet, bu derneğin misyonu bu, uyuşturucu bağımlılarını sosyal hayatta ve ayık tutabilmeyi ve bunu da ailelerle el ele vererek başarabilmeyi amaclamışlar.

Yalnız bir eleştirileri var bizlere, eski Bağımlı olduklarını duyunca dernek şubelerini coğaltmak icin yer aradıklarında kimse yer vermiyormuş.
Sanırım insanlar Cocuklarımızı uyuşturucu bağımlısı yaparlar diye Endişe ediyorlar ama misyonları Uyuşturucuyla mucadele, bağımlılığın ne kadar kotu olduğunu yaşayarak Tecrube etmiş ve kendilerini kurtarmışlar.

Ceşitli il ve ilcelerde seminerler veriyorlarmış.

Bu yazıyı neden yazdım, cok şukur ki ve inşallah ki uyuşturucu benden, ailemden uzak birşey ve hepte oyle kalsın ama onlardan oğrendiğime gore 26 Haziran Dunya Uyuşturucu Kullanımı ve Kacaklığıyla Mucadele Gunu'ymuş, belki bu vesileyle ailesinde, cevresinde uyuşturucu illetinin pencesinde olanlar bu gibi derneklerin desteği ve yardımı sayesinde kurtulur, cocuklarını, kardeşlerini, eşlerini ya da kendilerini kurtarabilme gucunu bulur...