Ozel hastanelerdeki Ucret Hakkınızı biliyormusunuZ??
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Ozel hastanelerdeki Ucret Hakkınızı biliyormusunuZ??
-
19-09-2022, 11:18:27merhaba arkadaşlar bir arkadaşımız devlet hastanesiyle ilgili goruşlerini bildirmiş bende boyle bir konu acayım dedim. Herneyse uzatmadan gecen gun istanbulda cok bilinen ve SGK ile anlaşması olan bir hastaneden randevu alayım dedim fakat muayene ucretleri prof 350tl normal dr 150 tl den Başlıyor. Artık ozel hastanelere gittiğinizde %200 oranında far alınmaktadır gibi birşey yazıyor belki farketmişsinizdir. Biraz araştırdıktan sonra durumun cok daha vahim OLDUĞUNU anladım %200 e razıyım. Bizden aldıkları farklar %1000 leri buluyor cunku( devlet her SGK şu hasta başına 30 tl civarında oduyor(tam emin Değilim ama bu civarlarda ) yani yuzde 200 u 60 tl eder ama hastanenin bende istediği 150 tl min, o da. 170 i arayıp şikayet etmek istediğinizde muhatap yok o SGK ya atıyor diğeri sağlık balanlığına vs..eğer faturayı Alıp SGK ya Başvuruda bulunursak aradaki o farkı belki alabiliyormuşuz. Bu Yuzden mutlaka faturanızı isteyin ve iyice kontrol edin bazen cok duşuk rakamlar yazıyor Cakallar cunku!!! Bu konuda daha Ayrıntılı bilgisi olan varsa beni aydınlatabilirmi?? Bu sistemi nasıl duzelir??