Dun bunu oğrendim kızlar... Ben sigara kullanmıyorum ama birilerinin işine yarar umarım, forumlarda goremedim. Ben de annemle ablama fesleğen ile sigarayı bıraktırmayı duşunuyorum...

Erkan Topuz isimli bir doktorun tavsiyesine gore gunde 3 kere fesleğeni ciğnemek yeterliymiş... Ve bir cok başka faydası da olduğunu biliyoruz fesleğenin...
:

"Profesor Doktor Erkan Topuz, sigaraya elveda diye bilmenizin en kesin ve sağlam yolunun fesleğen yaprakları olduğunu acıkladı.

Kim gunde 3 sefer ağzına dolu dolu fesleğen atarak ciğnerse, yutarsa veya tukururse sigarayı bıraktırıyor.

Fesleğen kraliyet ilacıdır. Yani eski kralların hastalıkların tedavisinde kullandığı şifalı bir bitkidir.

Fesleğen sigarayı bıraktırmasının yanı sıra, ağız yaralarına ve kanser hastalarına cok iyi gelmektedir.

Fesleğeni olduğu gibi yapraklarını yiyebilirsiniz veya ciğneyebilirsiniz. Aynı zamanda yoğurt ile karıştırarak ve cayı yapılarak da tuketilebilmektedir.

Gunde 3 farklı zamanlar icerisinde ağzınıza dolu dolu fesleğen yaprağını atarak ciğneyin. Dilerseniz yutabilirsiniz, dilerseniz tukurebilirsiniz. Bu size sigarayı bıraktıracaktır…"

Kaynak: http://www.bilgidoktoru.com/sigarayi-birakmak-icin-feslegen-kullanilmasi.html