Aile Hekimlikleri Butik Hastane Oluyor
Sağlık Bakanı Mehmet Muezzinoğlu, Başbakan'ın acıkladığı eylem planınındaki sağlık duzenlemelerinin 3 ay icerisinde, 'sağlık paketi' olarak Meclis'e gonderileceğini soyledi.
43 dakika once
Onumuzdeki 3 ay icinde tamamlanıp Meclis'e gonderilecek 'sağlık paketi'nin 3 ayaklı catısı belli oldu:
İŞTE SAĞLIK PAKETİNİN İCERİĞİ
1-Yetki karmaşasına karşı illere catı yonetici atanacak.
2-Sağlıkta şiddeti onlemek icin sert onlemler alınacak.
3-Aile hekimliği mekÂnları butik hastanelere donuşecek.
Sağlık Bakanı Mehmet Muezzinoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun acıkladığı eylem planınında yer alan sağlık duzenlemelerinin 3 ay icerisinde, 'sağlık paketi' olarak Meclis'e gonderileceğini acıkladı.
Pakette, sağlık personeline yonelik şiddet icin cezalar, illerdeki yetki karmaşasını gidermek icin catı yonetici uygulaması ve aile hekimliği polikliniklerinin butik hastaneye donuşturulmesi gibi projeler bulunuyor.
Onceliği, sık sık yaşanan sorunları gidermeye verdiklerini dile getiren Muezzinoğlu, sağlık paketiyle ilgili şu acıklamaları yaptı:
'6 AY İCİNDE YASALAŞIR'
"Sağlıkta şiddeti onlemek icin komisyon kurduk. Emniyet ve cezaların arttırılması gundemde. Tum konuları, onerileri masaya yatıracağız ve karar alacağız. Ocak ayında da Sağlık Bakanlığı'nın paketini hazırlayacağız ve 3 ay icinde de Meclis'e sunacağız. 6 ayın icinde de yasalaştırmayı planlıyoruz. Pakette yer alacak konulardan ilki şiddeti onlemek, diğeri illerdeki uclu sağlık yapılanmasıyla ilgili sorunları cozmek, bir diğeri ise aile hekimliğiyle ilgili fiziki mekÂnları değiştirip, butik hastanelere donuşturmek."
3 BİN BUTİK HASTANE
"Aile hekimliğinde fiziki mekÂnları bulmayı aile hekimlerimize bırakmışız. Artık aynı hastanelerimiz gibi aile sağlığı merkezlerini de saygın kurumlara donuştureceğiz. 3-4 aile hekimi bulunan yerler olacaklar. Bir diş hekimi, bir acil ambulans istasyonu olacak. Sosyal destek uzmanı olacak. Psikolog ve diyetisyenlerin de olduğu, 12 saat 7 gun hizmet veren butik hastanelere donuştureceğiz. Aile hekimlerimize performans vereceğiz, ekstra ucret alacaklar. Butcesinin sozunu aldık. Projeler hazır, ilk yıl bin adet butik hastane hayata gecirilecek. Toplamda 3 bin olacak. 3 yılda tamamlanacak. Yani fiziki mekÂnı uygun, 12 saat guclu hizmet veren yerlere donuşturulecek. 22 bin olan aile hekimi sayısı 30 bine cıkarılacak."
SİYASETİN 'S'SİNİ SEVMEM
Sağlık Bakanı Mehmet Muezzinoğlu, yeni kabinede gorev verilmeseydi ne hissedeceği sorusunu şoyle yanıtladı: "Ozgur hissederdim. Samimi soyluyorum. Ben siyasetin 's'sini sevmem aslında. Birinin bana bir kez 'Doktorum' demesi, başkasının 10 defa 'Bakanım' demesinden daha iyidir. Beyaz onluk başka bir şey."(Kaynak: Hurriyet)
Aile Hekimlikleri Butik Hastane Oluyor
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Aile Hekimlikleri Butik Hastane Oluyor