merhaba bayanlar,
ben 30 yarında bir oğretmenim ve 3 yaşında bir kızım var. sağ kolumda gucsuzluk hissederek fizik tedavi doktoruna gittim. boyundan mr istedi ve omurilik icinde siringomiyeli denen kist gibi boşluk varmış.beyin cerrahine yonlendirdi oradada tum sırt mr istendi ve omur ilik boyunca sirinkslerin gorulduğunu soyledi ama en yukarıdaki kadar genişlememişler. ağır kaldırma 6 ay sonra tekrar mr cekilip bakılacak dedi. daha sonra kolumda uyuşma ve ağrı ile tekrar gittim sirinkslerden olabilir olmayadabilir diyip ağrıkesici verip yollayınca başka doktora gitmek ihtiyacı hissettim. gittim doktorda beyin emarı ve emg istedi.onlarda yapıldı o da norolojiye gideceksin dedi. noroloji de sağ tarafında guc kaybı var ama endişelenme birşey yok fakat sen her ihtimale karşı haydarpaşa numune hastanesindeki falanca doktora git dedi.hatta doktoru aradı sorunu anlattı kendisinin yonlendirdiğini soyledi.
1 ay icinde sadece gucsuzlukle girdim hastaneye.. siringomiyeli denen şeyle oradan oraya yollanıyorum internette birşeyler yazıyor ama yaşayandan duymak istedim. boyle bir rahatsızlığı olan veya tanıdıklarında olan var mı neler yapıyorlar tedavisi nedir ve ilerisi ne? yani hastalık ilerlerse nelere sebep oluyor.
bilgisi olan paylaşırsa cok mutlu olurum.