Pamuk Şekeri Gıda Değil Kanserojen Taşıyor.
Genel olarak İstanbul ve Bursa gibi buyuk şehirlerde uretilen pamuk şeker urunlerinde kullanılan gıda boyalarının kanserojen olduğunu herkes bilmektedir. Peki ya uretim yerleri ve ureticilerin temizliği ne durumdadır? Cocuklarımıza nasıl gıdalar yediriyoruz? Bu soruları kendimize sorup araştırdığımızda ortaya cıkan sonuclar felaket.
Şekerin sağlığımıza zararlarını hepimiz bilmekteyiz, ustune bir de gıda boyası ile karıştırıldığında ve bu gıda boyası pamuk şekeri fazlasıyla renklendirilmek icin kullanılıyorsa cocuklarımız bir cok hastalık kapabilir.
Mavi astıma, yeşil kansere, kırmızı hiperaktiviteye, sarı renk ise losemiye davetiye cıkartıyor hatta en tehlikeli olanı ise pembe renkli gıda boyaları olarak gorulmekte. Bununla kalmayıp pamuk şekeri cocukların dnalarını bile bozabiliyor.
A Haberde yayınlanan bir haberden alıntı
PARLAK MAVİ: Bobreklerde tumor, kromozom tahribatı ve astımı tetikliyor. Daha cok fırında pişirilmiş besinlerde, mısır gevreğinde ve iceceklerde bulunuyor. Finlandiya ve Fransa ’da yasaklandı.
CİVİT MAVİSİ: Beyin tumorune neden oluyor. Kanserli hucrelerin coğalmasına yol acıyor.
Bu gıda boyasına, iceceklerde ve kopek mamasında yoğun olarak rastlanıyor.
Norvec ’te kullanımına sınırlama getiriliyor.
YEŞİL: Mesane tumorunu tetikliyor. Depresyon ve bunalım gibi ruhsal hastalıklara davetiye cıkartıyor. Daha cok şekerleme, icecek, dordurma ve kozmetiklerde bulunuyor. Avrupa ulkelerinde kullanılmıyor.
KOYU KIRMIZI: Kromozomları olumsuz etkiliyor. Hiperaktivite ve kan kanserine yakalanma riskini artırıyor. Fırınlanmış gıda, şekerleme, mısır gevreği ve iceceklerde yoğun miktarda rastlanıyor. Hemen hemen her ulkede kullanılıyor.
ACIK KIRMIZI: Tiroid kanserini tetikliyor. Alerjiye sebep oluyor.
Norokimyasal ve davranışsal etkiler yapıyor. Sosisler, şekerlemeler ve kiraz likoru, acık kırmızının en cok kullanıldığı urunler olarak karşımıza cıkıyor.
SARI: Kan kanseri, astım, uykusuzluk, hiperaktivite, tiroid tumoru ve uykusuzluk sorunlarını gundeme getiriyor.
Fırınlanmış besinlerde, şekerlemelerde ve iceceklerde cok miktarda kullanılıyor.
TURUNCU: Hiperaktivite, tiroid tumoru, alerji, astım ve egzemaya yol acıyor.
Fırınlanmış gıdalarda, sosislerde, mısır gevreği ve kozmetik urunlerde karşımıza cıkıyor.
Norvec ve İsvicre ’de yasaklandı.
Kaynak: http://www.ahaber.com.tr/gundem/2013/10/
Farelerde Test (researchgate.net) Bilim Doktorlarından Ornekler
Doktorların fareler uzerinde yaptığı deneylerde bir adet pamuk şekerde bulunan gıda boyasının beyin hucrelerinin icinde hucrenin yaşlanmasını , oksidatif stresi azaltmaya yarayan enzimlerin aktivitesinde azalmaya neden olmuştur. Bu durumda beyin hucreleri daha cabuk yaşlanacak , vucuda giren toksinlerin etkilerinden daha kolay etkilenecek. Yağ metabolizması enzimlerinin de azalması ile yağ oksidasyon maddeleri artacak. Hucre ici temizlenmesi azalan oksijen radikalleri beyin doku hasarını arttıracak olasılıklar icinde bu durumların toplamı uzun donemde kansere bile neden olabilecek.
Alıntı: http://www.researchgate.net
Gorulduğu gibi pamuk şekeri kim tarafından, nerede ve ne koşulda uretirse uretsin pamuk şekeri tum insanlara ozellikle cocuklara zararlı bir urundur.
Son sıralar pamuk şekerleri plastik kaplar icerisinde Migros ve Carrefour gibi buyuk alışveriş merkezlerinde bile gorulmekle birlikte uretim yerlerinde surekli bir denetcinin olmaması bu urunleri almamanız icin yeterli bir sebep.
Siz hic bir pamuk şeker uretim tesisine gittiniz mi? Gidemezsiniz cunku buralarda pamuk şekerleri cıplak el ile poşet ve plastik kaplara yerleştirilmekte.
Pamuk Şeker
Pamuk Şeker Ureticileri Uretim İznini Nasıl Alıyorlar.
Pamuk şeker ureticileri uretim izinlerini değişik şekerleme ve gıdalar uzerinden alıyor ve pamuk şeker uretimi icin gelen denetcilere daha onceden kurulmuş temiz bir tezgah gosteriliyor. Denetciler gittikten sonra pamuk şekerler cıplak el ve temizliğine onem gostermeyen kişiler tarafından uretilmeye başlanıyor. Sağlıksız koşullar cabası ve gıda boyası da işin icine girince tehlike buyuyor.
Kaynak:
Pamuk Şeker Tehlike Sacıyor!
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Pamuk Şeker Tehlike Sacıyor!