evet kızlar. yaklaşık 3 aydır kullanmamaktayım. başardığımdan emin olmadan yazmak istemedim buraya bu yuzden 3 ayı bekledim.

oncelikle burnumda kıkırdak ve kemik eğriliği ve etlerimde de şişkinlik var. bu yuzden nefes almam cok zorlaşmıştı. bundan yaklaşık 3 sene once gece nefessizlikten boğuluyor halde uyandım. burnuımdan nefes alamıyordum. 2 gun olmuştu ve hala nefes alamıyordum. vakitsizlikten doktora gitmek yerine eczaneye gidip otrivine almıştım kendime. sıkmamla burnumun acılması bir olmuştu. ve hayatımda hic bu kadar guzel nefes aldığımı hatırlamıyordum. bir mucizeydi resmen. tabi ben bu ilacın bağımlılık yaptığından bi haber şişe bitene kadar kullanayım deyip sıktım. boyle boyle derken tam 3 sene olmuştu. evet ben artık bir bağımlıydım. otrivine bağımlısı. gunde en az 4 kere sıkıyordum. mevsim değişikliğine bağlı olarak da bu sayısı değişmekteydi. ozellikle bahar aylarında 6-7 defa sıktığım oluyordu. artık ailem ve cevremdeki diğer insanlar doktora gitmem konusunda ısrarcı olmuşlardı. ama ben bırakmaya cesaret edemediğimden hic gitmedim.

3 ay once ailem zorla goturdu beni KBB'ye. ben ameliyat olur burnum acılır ben de boylece kurtulurum diye duşunmekteydim. ancak hic boyle olmadı. doktorum bu eğrilikler ve et şişkinliğinin yanında alerjimin olduğunu da soyledi. zaten zamansız tıkanmalarım bu alerjilerden kaynaklanmaydı ve birazda sinuzutum vardı. bana ilk dediği şey ameliyat olman icin bu fısfısı bırakmalısın. bırakmadan ameliyat olsam dedim. hayır dedi. once bırak. 1 ay sonra da kontrole gel one gore ameliyata hazır olup olmadığın belli olacak. bu doktora guvenmeyip başka doktora gittim ve yine aynı şeyi duydum. bu ilacı hemen bırak 1 ay sonra kontrole gel.

işte o an hazır boş vaktim de varken (okulu bitrimiştim boştaydım evdeydim) bırakayım dedim ve orada attım otrivineyi. şimdi size basamakları yazacağım.

doktorum bana otrivineyi bırakmam gerektiğini soyledi ve yanında 2 tane ilac yazdı. bunlardan birisi nazoster isimli burun spreyi diğeri de ismini şuan hatırlamadığım bir antibiyotikdi. hap sabah akşam spreyde sabah akşam sıkılacaktı ilaclarımı aldım ve eve gectim.