Efekan Coşkunseven, kesin tavsiyem..
Sağlık0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Efekan Coşkunseven, kesin tavsiyem..
-
19-09-2022, 08:52:5125 yasındayım. 17 yaşına kadar sol gozum hep tembellik olarak değerlendirildi. Lise son sınıfta universiteye hazırlanırken sol gozumle ilgili problem artması uzerine ailem Cerrahpaşa Tıp fakultesine goturdu. Orada keratokonus teşhisi konuldu. Bana sert lens kullanmam gerektiği yada kornea nakli olmam gerektiği soylendi. Sert lensi aldım ancak 6 aydan fazla kullanamadım. Bu arada universite sınavında da cok zorlandım. Daha sonra bir tanıdığımızın tavsiyesiyle Efekan Coşkunseven ’e gittik. Dunyagoz Hastanesi Etilerde tetkikler yapıldı. Oncelikle hastalığı durdurmamız gerektiğini bana soyledi. Halbuki Cerrahpaşa da bundan bahsedilmemişti. Bu konuyla ilgili CCL adlı tedaviyi onerdi. Kendisi bu tedaviyi Turkiye ’de ilk yapan doktormuş. İlk kez 2004 te yapmış. Gormemin de %20 olması nedeniyle once halka yapacağını sonra CCL yapacağını soyledi. Halka ameliyatı yaptı. Yaklaşık 5 dakika surdu ve cok ağrısız bir ameliyat gecirdim. Daha ilk gunden gormem %70 e cıktı. Başlarda cok korktuğum bir ameliyatı cok sakin ve rahat gecirmemi sağladı. Sadece damlayla yapıldı ameliyatım. Bu konuda internette bir cok olumsuz şey okumuştum. Bu halka hakkındaki tedavilerin mekanik yolla yapıldığı icin kotu yazılar cıktığını soyledi. Ameliyattan 1 ay sonra ccl oldum şuanda gormem 2 sene oncede topolaser tedavisi uyguladı şuanda gormem %90a yakın. Bu uclu ( halka ccl topolaser )denen tedaviyle efekan bey birincilik odulu almış.