Herkese selam ben burun ameliyat olmaya karar verdikten sonra aylardır aşırı yorucu bir surec gecirdim, zihinsel yorgunluk!

Doktor secmek
Ameliyat tedirginlikleri
Estetik bir burun olması ancak doktorun teknik bilgisinin de iyi olması (sonucta nefes alma kalitemiz cok onemli)
Veeeee cogu kişinin istediği doğal sonuc (Herkesin doğallık ve guzellik anlayışı cok farklı, bunu da goz onunde bulundurun)

Neyse başlıyorum

Kızlar ben istanbul ve izmir dahil toplam 9 doktora gitmiştim. Bunların iclerinde cok bilinen sosyetik veya unlulerin doktorları da mevcuttu. Goruşme ucretlerim ufak caplı ameliyat parasına ulaştı, ama icime sinmesi onemliydı o yuzden kıydık paralara . Ameliyat ucretleri istanbulda tabiki İzmirde ki en iyi doktorların 2-3 katına cıkıyor, ama benim doktor kararını vermemde oncelik icime sinmesi ve guvenebilmemdi. Acıkcası icime o abartı fiyatlı doktorlardan birisi sinip mantıklı gelseydi kıyardım da sonucta 1 kere olması ve revizyona ihtiyac olmaması da onemli.

9 doktordan 1 i dışında hepsi bence iyi doktorlardı, hepsinin kendine ozgu bir yaklaşımı vardı tabi. Benim tercih ettiğim doktorlar genelde daha doğallığı on planda tutan, ve cok ufak hokka diye tabir edeceğimiz burunları herkese yapmayan doktorlardı. Ben de kavisi cok cok az neredeyse duz diye tanımlayableceğimiz bir burun istiyordum. Bebeksi değil daha kadınsı. Yani mesela Angelina Jolie nin 2000 yılındaki burnu bana gore cok kavisli kalkık yuvarlak hatlı bebeksi. Ama suan ki yeni burnu hafif dik kavis daha az ve biraz daha keskin ve bence cok hos. (Tabi benim burnum daha buyuk olacak suratım o kadar ufak burna musait değil zaten.) Renkler ve zevkler farklıdır elbet, bu bir ornekti sadece.

Neyse ben sonuc olarak izmir de bir doktora karar verdim 3 gun once de ameliyat oldum. Ameliyatım 1 saat surdu odamdan cıkış ve girişim de 2 saati biraz gecmiştir. Morluklarım şuan yok denilecek kadar az 2. gun hafif morardım o kadar. Şişlikler ilk gun alnım ve goz cevremden başladı ertesi gun elmacık kemiklerin ve yanaklarımın etrafındaydı, bugunde ceneme doğru kaydı patates gibiyim Burnuma gelince şuan bişey soylemek zor tabi hala alcılı ve tamponları yarın cıkacak. Ama ucu cooook kalkık duruyor. Ama sanırsam ilk basta hep cok kalkık olup sonra dusermiş. Doktoruma da sorduğumda suan tampon, şişlik ve ucundaki bantın tuttugunu ve ayrıca benim burnumda suan icten yukarı dogru tutması icin dikiş olduğu ve bunun zamanla eriyeceğini soyledi yani 3 haftaya herhalde %60-70 lik bir oturma olacak. Doktoruma guveniyorum icimi ferah tutuyorum guzel olacak herşey

Şuanki surece kadar da doktorumun yaklaşımı ilgisinden cok memnunum, şeker gibi birisi Gece dahi ulaştım kendisine ama suan tavsiye edemem henuz kişisel olarak cunku sonucu hala gormedik ama ameliyat sureci ve sonrası abartı sıkıntılarım olmadı ve morlugum bircok kişiye gore inanılmaz az oldu. İlerleyen gunlerde tekrar bilgilendiririm burdan ilgilenenleri. Ozelden de merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. İnşallah herkesin icine sinen, guzel, hoş, estetik ve tabiki sağlıklı nefes alabileceği bir burnu olur

Bu arada burnumun yeni ve eski halini album yaptım kızlar, yorumlarınızı bekliyorum! Bu burun inmiyor :S Arkadaşlık teklifi yollarsanız gorebiliyorsunuz sanırsam..