Arkadaşlar merhaba,
Ben yaklaşık 7-8 senedir hemoroid problemi olan biriyim. Bunun ağrıları yuzunden ameliyat bile oldum. 2 hemoroid memesinin ici boşaltıldı ama bu da kesin cozum değil, ne yazık ki tekrar şiştiler. Hemoroid hastaları her zaman yediklerine ictiklerine dikkat edip bağırsaklarını eğitecekler ne yazık ki.
Ben hemoroidimin en azından ağrılarını gecirip, duzenli tuvalet alışkanlığını aşağıdaki aşamalarla edindim. Size de şiddetle tavsiye ediyorum.
-Her sabah ac karnına ballı ılık su icip 5 dk uzanın.
-Gazlı iceceklerden uzak durun. (kabızlık yapıyor)
-Cok baharatlı yemeyin. (ozellikle acı)
-Acı tuvalete cıkartıyor olabilir ama yakıcı etkisi sizi mahvedebilir.
-Sıcak su yapıp 1-2 yemek kaşığı sirke atıp icine oturun haftada 2-3 kere. (sirke hakkında hadis bile var, bircok derde deva) Ama sirkeyi sakın direkt olarak pamukla tampon yapıp basurunuza koymayın.
-Oğlen-akşam yemeklerinden sonra mutlaka sıcağa yakın su icin. (soğuk sudan mumkun olduğunca uzak durun) Bunu alışkanlık haline getirin. Gercekten işe yarıyor.
-Kuşburnu cayı, yeşil cay tuketebilirsiniz. -- Ozellikle yatmadan once --
-Mumkunse klozete oturmaya calışın. Alaturka tuvalet anusu cok fazla gerdiği icin hemoroid hastalarına zararlı ne yazık ki..
Bunları bir duzene oturtarak yapabilirseniz ve her gun kendinize belli saat belirleyip tuvalete cıkarsanız bağırsaklarınız gercekten sağlıklı şekilde calışmaya başlayacaktır. Ben bunları yaparak her gun akşam tuvalete duzenli olarak cıkmaya başladım.
Herkese cok gecmiş olsun. Bu acıyı yaşayan bilir. Allah duşman başına vermesin..
Hemoroidi olanlar mutlaka okusun!
Sağlık0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Hemoroidi olanlar mutlaka okusun!