Goğus kanserine karşı verdiği mucadelede 2 goğsunu ameliyatla aldırmak zorunda kalan 8 cocuk annesi Paulette, onemli bir proje ile goğus kanserine dikkat cekiyor.
Paulette, goğus kanseri atlatmış. Kickstarter ’da finanse edilmeye başlanan Scar Story adlı belgeselin de konusu olmuş. Belgesel, Paulette ’in cift mastektomi (goğsun ameliyat ile alınması) gercirmesi sırasında yaşadıklarını, hem fiziksel hem de duygusal yaralarının konu ediyor. Paulette, belgeselin fragmanında “Yaralar, bana bir zamanlar kanser olduğumu ve kanseri yerle bir ettiğimi hatırlatıyor.” diyor.
8 cocuk annesi Paulette, yaralarından utanmak yerine, goğus kanserine dikkat cekmek amacıyla ustsuz bir şekilde Mississippi ’den Washington D.C ’ye 1.000 mil (yaklaşık 1609 kilometre) yurumeyi secti.
Business Insider ’daki roportajında, “Yaralarımdan utanmıyorum. Hala guzel ve seksi olduğumu duşunuyorum. Goğuslerim beni tanımlanmıyor. Kendimi, ben tanımlıyorum.” diyor.
Paulette ’in bu yuruyuşu, hem goğus kanserine hem de kadınların sağlıklarına daha fazla dikkat etmeleri gerektiğine dikkat cekiyor.
kaynak: womenshealth.com.tr
Onkoloji - Kanser ve Turevleri GOĞUS KANSERİNE DİKKAT CEKMEK İCİN 1000 MİL YURUYECEK!
Sağlık0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Onkoloji - Kanser ve Turevleri GOĞUS KANSERİNE DİKKAT CEKMEK İCİN 1000 MİL YURUYECEK!