Arkadaşlar;
işitme kaybınızın sebebi otoskleroz olabilir ve farkettiğinizde gec kalmış olabilirsiniz.Otoskleroz uzengi kemiğinizin kireclenerek titreşim yeteneğinin kaybetmesi sonucu işitmede azalmadır.Oluşmasındaki en buyuk etken ostrojen hormonudur ve bu yuzden en cok kadınlarda gorulerek hamilelikte artar.Kulak hicbir zaman sağır olmaz.Erken teşhiste cerrahi mudahale şansı daha yuksektir.
Ben de otoskleroz hastasıyım,bir kulağıma cerrahi mudahalede bulunuldu,ancak bu mudahalenin 15-20 yıl sonra bana etkileri ne olacak bilemediğimden diğer kulağım icin işitme cihazı kullanıyorum.
Aşağıdaki yazı tıpla ilgili bir siteden.

Otosklerozda (kireclenmede) ic kulağın kemik duvarı bozulur ve ic kulak girişinde sunger gibi anormal kemik oluşur. Uzengi kemiği de ic kulağa ses dalgalarını gecirmek icin titreşim yapan ufak kemikten etkilenmiş olabilir ve hareket edemez. Bu iletişime bağlı işitme kaybı birbirine bağlı kemikler yoluyla orta kulaktan titreşimleri ileri geciren mekanizmanın calışmamasıdır. İletişime bağlı işitme kaybı, duzelebilir. İc kulak sinirlerine bağlı işitme kaybı gibi değildir. 0 duzeltilemez.
Belirtiler

- Kulaklardan birinde veya her ikisinde ağır ilerleyen işitme kaybı

- Kulak cınlaması.

Genc yetişkinlerde otoskleroz (kireclenme) en sık gorulen orta kulak işitme kaybı nedenidir. Otoskleroz aileden gecer ve erkeklerden daha cok kadınlar arasında yaygındır.
Belirtiler 15 ila 35 yaşları arasında ortaya cıkar. Bu durum yavaş ilerler ve tek kulağı veya her iki kulağı birden etkiler. İşitme kaybı hafif veya ağır olabilir. Kireclenmesi olan kadınların işitme kaybı yuzdesi hamilelik sırasında artabilir. Eğer işitme duyunuz gitgide zayıflıyorsa, doktorunuzu gorun.