Ozel tasarım ilk yardım battaniyeleri hayat kurtarmayı kolaylaştırıyor
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Ozel tasarım ilk yardım battaniyeleri hayat kurtarmayı kolaylaştırıyor
-
19-09-2022, 07:04:33
İlk yardım yapmayı kacımız biliyoruz? Film, dizi sahnelerinden aklınızda kalan adımları gercek hayatta karşı karşıya kaldığınız bir acil durumda uygulayabilir misiniz?
Hayatımızın herhangi bir anında işimize yarayabilecek ilk yardım adımlarını yeterince bilmiyoruz. Teorik olarak okulda, trafik eğitimlerinde sunulan ilk yardım bilgileri pratikle buluşmadığından acil bir durum yaşandığında sağlık yetkilileri olay yerine gelene kadar pek cok kazazede yaşama veda ediyor.
Cin ’de, Zhejiang Universitesi butun dunyanın işine yarayabilecek bir ilk yardım battaniyesitasarladı. Ozellikle boğulma vakalarında mudahaleyi kolaylaştırmak icin tasarlanan battaniye ozel kumaşının uzerinde cok onemli yonlendirmeleri basılı olarak taşıyor. Şekiller kazazedenin vucudunda gerekli bolgelere denk gelerek, nasıl mudahale edilmesi gerektiğini anlatıyor. Başarılı tasarım, teoriye hakim olup daha once pratikte bulunmamış bir ilk yardımcının da stresini azaltıyor.
Yalnızca Turkiye ’de son 80 gunde 87 ’si cocuk, 191 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Dunya genelinde her yıl ortalama 372 bin insan boğularak oluyor. Umuyoruz bu tarz girişimlerle ilk yardıma gereken onem verilir. Her birimiz ilk yardımcı gorevini gerektiğinde ustlenebiliriz.
kaynak: nolm.us