66. yaşındaki annemle 2016 nisan ayından bu gune kadar tanı konulamayan bir surec icerisindeyiz. Hastalık nisan ayının başlarında soguk algınlıgı grip gibi başladı.Aile hekimine gidildi oda soguk algınlıgı ilacları verdi .daha sonra ara ara ellerinde uyuşma, konuşma zorluğu, davranış bozuklugu,sinirlik, surekli uyuması ,baş agrısı,baş donmesi.kusma,ateşle birlikte devam etti .İstanbul Merdivenkoy polikıliniğine gittik mr,tomografi,kan tahlili yapıldı tum tahlilleri temiz cıktı.2 gun sonra evde bilinci kapandı.Umraniye eğitim araştırmaya gittik .Mr ,tomografi,kan tahlilleri yapıldı temiz cıktı tekrar tekrar mr ları cekildi hepsi temiz cıktı Cekilen EEG Sinde bize beynin bir tarafında elektriksel duşukluk oldugunu soylediler .Ensefalit tanısıyla umraniye enfeksyonda yer olmadıgı icin,haydar paşa numune hastanesi enfekyona gonderildik.uc gun ensefalit ilacları kullanıldı ateşi yuksekti ,bilinci kapalıydı, ucuncu gunde nobet gecirdi ama ateştenmi yada başka bir sebeptenmi bilmiyorum.
solunum sıkıntısı cıktı .entube edilerek sancaktepe via hospitale yogun bakıma gonderildik yogun bakımda 2 gun daha ensefalit ilacları devam ettikten sonra ensefalit olmadıgını duşunerek ilacları kestiler .epileptik nobet gecirdigini duşunduklerini soylediler .Tekrar mr, tomografi,doppler cekildi. yine temiz cıktı 5 gun yogun bakımda yattıktan sonra,şeker tansyon ilacına ek olarak augmentin coraspin ekleyerek taburcu edildik .ama hastamızda nerde oldugunu bilmeme,halusinasyon,kafa karışıklıgı gibi durumları vardı .evde bir gun gecirdikten sonra tekrar rahatsızlandı birden butun gucu kuvveti kesildi ambulansla umraniye egitim arastırmaya giderek sil baştan tekrar başladık .tabi yine Mr tomografi kan tahlili tekrar tekrar mr ve sonuc aynı herşey temiz.Enfekfiyon dr ları ensefalit diyerek tekrar ilaclara başladılar iki gun kullanıldı tabi bu arada bilinc kapandı ateş yuksek seyire gecti solunum sıkıntısı başladı tekrar entube edildi tekrar yogun bakım arayışı başladı şansımıza yada şanssızlıgımızamı bilmiyorum yine aynı hastanenin yogun bakımından yer bulundu ensefalit ilaclarına iki gun daha devam edildikten sonra tekrar kestiler .beyin omurilik sıvısı alındı temiz cıktıgı soylenildi.
10 gun kadar kaldıktan sonra dr lar taburcu etmek istediklerini soylediler. bizde yaşadıgımızdan korktugumuz icin aynı hastanede takip edilmesini istedik, noroloji polikliniyinde 12 takip edildi bu surecte yapılan tahliller cekilen mr lar hepsi temiz cıktı. burnundan besleniyodu bu sure icinde yavaş yavaş agızdan beslemeye başladık .bize otoimmun ensefalit olabilir dediler bunun icin kan tahlili yaptırdık oda temiz cıktı .taburcu edildik 20 gun kadar evde kaldıktan sonra tekrar soguk algınlıgı gibi başladı surekli uyku hali vardı . Ozel bir hastaneye muayeneye goturduk idrar yollarında enfeksyon var dediler ilac olarak cipro verdiler bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra halusinasyon ateş bilic bulanıklıgı başladı .bu sefer haydar paşa numune hastanesi aciline baş vurduk 62 gun norolojide kaldık bu sure icinde ensefalit duşunmediler cekilen mr ları temiz cıktı beyin omurilik sıvısı temiz hepatit, aidis ,kanser hemen hemen butun tahlilleri temiz cıktı beyin damarlarında her hangi bir tıkanıklık gorulmedi. Enfeksiyon,Gogus hastalıkları ,İc hastalıkları hematoloji,butun dr lar inceledi bir tanı konulamadı .Yardımla ihtiyaclarını karşılayacak seviyede taburcu edildi. Evde altına kacırma Bilinc bulanıklıgı kusması istahsızlıgı vardı .5 gun sonra tekrar rahatsızlandı,bilinci kapandı gucsuzluyu başladı.Umr egitim araştırma acilden giriş yaptık yine butun tahlihleri temiz goruntulemeleri temiz .Yine ENSEFALİT denildi tekrar yogun bakımdayız ensefalit ilacları başlandı bilinc kapalı 8 gun kullanıldıktan sonra doktorumuz bilincinin kapalı olmasını ilacla ilgili olabileceyini duşundu 4 gun kesti .her hangi bir duzelme olmadı .şu an ilaclara devam ediliyor dr yaşam fonksyonların normal oldugunu soyluyor ama bilinci kapalı nereye gider bilinmez deniyor ama ensefalit olup olmadıgıda kesin degil
Bu hastalık her neyse butun ailemizi bitirdi .hepimiz cok kotu durumdayız 6 aydır .bizim elimizden dua etmekten başka bişey gelmiyor bittik tukendik .Acaba atlanan bir şeymi var ne yapmamız lazım ne yapıcaz bilmiyoruz .
Ensefalit. Yardım edin
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Ensefalit. Yardım edin