Sehabe (Barış Cetin) ile yapılan bir roportaj.
Kısaca ben size kendisinden bahsedeyim, Sehabe, Aydın‘da yaşayan bir rap muzik sanatcısı, yaptığı calışmalarla guzel cıkışlar yakalama fırsatı kazandı. Yanılmıyorsam kendisi Psikoloji bolumu mezunu veya son sınıf oğrencisi. Myspace sayfası şimdiye dek yarım milyona yakın ziyaretci almış.
-Bize biraz kendinizden bahsedermisiniz ?
Sehabe : Aydın/Nazilli doğumluyum. Rap muzikle uğraşıyorum. İki tane ayağım ve kolum var. Korku filmlerini severim korkutmadıkca : )
-Rap muzikteki tarzınızdan bahsedebilirmisiniz ?
Sehabe : Bir tarzım yok sayılır. Pata kute yapıyoruz işte : P. Bilen bilir… : )
-Muzik yaşamınızda nelere imza attınız ve geleceğe dair planlarınız neler ?
Sehabe : Bir konserde kızın birinin koluna bir imza attım ama hic benzemedi. Cabalarım suruyor : ). Geleceğe dair fena projelerimiz var. Bak bu şaka değil : ). Yani guzel olacak sanırım. Umarım yuzumuz kara cıkmaz.
Sehabe : Şimdi bu tip soruları yanıtlamaya şoyle başlarlar: “Valla guzel yani hep olumlu, beklediğimizden fazla ilgi gorduk. Mutluyuz.” gibi. O yuzden Emrah’a bağlamadan bir yorum soyleyeyim size. Bir cocuk dedi ki “Abi sen takıntılı mısın bu guneş ile? Bir dahakine başka bir gezegen bul ya sıkıldım artık.” Benim yorumlar boyle hep : )
-” Kardan Adam Guneşe Aşık ” albumunde dinleyicilerin en cok ilgisini ceken parcalar ve bu parcaların konularını bizimle paylaşır mısınız ?
Sehabe : Nazilli Şahidim oldu genelde. Cok berbat otesi bir beat olmasına rağmen. Nazilli isminin de kesin etkisi vardır diye duşunuyorum. Duet parcalar beğenildi, onlarda duet yaptığım kişilerin de etkisi olduğunu duşunuyorum. Bana Bakmayan Kız Lezbiyendir parcasında tamamen psikolojik bir deneme yaptım. O beat de kotuydu. İsmi dikkat cekici yaptım ve ilgi gordu biraz. Daha cok ilgiyi hak eden parcalara nazaran manasında. Oyle işte. Ama en icime sinen parca Kirpiklerime Salıncak Kur oldu.
-Ben şahsen Kirpiklerime Salıncak Kur parcası ile dinlemeye başladım parcalarınızı, o parca da sizin en cok beğendiğiniz parcanızmış. Parcaya hangi duygularınızı aktarmak istediniz ?
Sehabe : Teknik olarak en beğendiğim. Kayıt olarak da flow olarak da cok guclu. Onu ben bir haftada tamamladım ve hic bir flowu diğer bir flowuyla aynı değil. Kaydı da boyle vasat olmayıp da beat de hoş olunca… Kabul ettim yani bu iyi oldu diye. Yoksa misal, Nazilli Şahidim sozler bakımına benim icin daha anlamlıdır. Duygu sorma, duygusuzum ben. Hic duygum kalmamış bakkaldan alıver.
-Bandrollu albumler hakkında ne duşunuyorsunuz ve sizin bu tur planlarınız var mı ?
Sehabe : Tam adamına sordun ve super zamanlama ( Ankara’ya neden gidiyorum ben : P : D ). Valla super duşuncelerim var cok şey duşunuyorum bu konular hakkında. Ve cok planlarım var. Umarım suya duşmez. Cunku planlar yuzme bilmiyor : ).
-Rap muzik dinleyicilerine ve hayranlarınıza soylemek istediğiniz bir şey var mı ?
Sehabe : Cok şey var. Aslında hepsiyle tek tek konuşmak isterdim mesela. Cunku artık mclerle konuşmaktan aynı muhabbetlerden gına geldi. Ama tabi mumkun olmuyor, ne ben onları biliyorum ne onlar beni biliyor. Ama sağ olsunlar cok secici bir kitleye hitap ettiğimi duşunuyorum. Aynen boyle devam yani. Azlar ama varlar. Benim icin anlamlı olan da bu. Benim kendi cabalarımla, kendi capımda yaptığım muziğe, gonullerinde ve kulaklarında yer veriyorlarsa ne mutlu bana.
-Bize vakit ayırdığınız icin teşekkurler.
Sehabe : Eksik olmayın kocaman kocaman sevgiler, cok teşekkur ederim hepinize.
Kendisi En sevdiqim RapperLerden oLdugu icin acma Gereği duydum okuyanlara tşk ederim =)