Arkadaşlar merhabalar. 30 yaşındayım 4 5 aydır ağzımda aft cıkıyor bir hafta suren buyuk bi uzuntum oldu peşinden cıktı bu aftlar bir iki ay kendimce eczaneden aldıklarımla falan gecirmeye calıştım işe yaramadı gidenin yerine yenisi geldi. Araştırmaya cildiyeye gittim Behcet tan şuphelendi ama aft olduğuna karar verdi başka bi belirti yokms ve aile gecmisimde yok.cinko tahlili yapıldı 76 cıktı.cinko ve demir yazdı birde karışım gargara yapıldı. Bir ay sonra boğazımdada yaralar olunca başka bi cildiyeciye gittim behcetmiyim diye genc yasta baslar o değilsin dedi ve b vitamini ile yeni bi karışım gargara verdi. Boğazmdakiler iyileşiyor derken ağzımda diş etimde damağımda yenileri cıktı... Kişniş tohumuda denedim yoğurt otunuda karadutuda. benim gibi muzdarip olan ve cozum bulan yardım etsin lutfen... T

Duzenleme:
2yılı gecti aft ile mucadelemde behcet tahlili vs... Vitaminler magnezyum cinko demir b12 b kompleks...
Kbb 3 kez cildiye ,genel cerrah,goz, k.doğum,aile hekimine defalarca gittim , romatoloji... Gitmediğim dr kalmadı romatolojide detaylı tahliller yapıldı defalarca kan romatizma behcet... Hic birsey cıkmadı. strestendir deyip psikiyatriye gonderdi dr ve 4 aydır psk. İlac alıyorum mafamı rahatlattı fakat okadar fazla aft cıktı ki dudaklarıma kadar cıktı sabahları ağzım yapısmıs uyanıyordum iltihap akıyordu dudaklarımdan.. Yine aile hekimi kbb ye yonlendirdi ağız kanseri suphesi olabilir diye yine dr tipik aft dedi ve kan tahlili istedi sonuc yok... Hala cıkıyor alıs buna gittiği yere kadar dedi et yememi stres yapmamamı onerdi vee eve gonderdi... Behcet ilacı kolsin kullanıyorum fakat ise yaramıyor.
Velhasıl gunumuz tibbi afta cozum bulamıyor semptomları gidermeye calısıyor temele inmiyordu . alterhatıf tıp ise ne dediyse denedim ; propolis ,sumak,karadut receli pekmezi şerbeti ozu... Keciboynozu pekmezi ozel karısım gargara aft kremi... İşe yaramadı...