Merhaba , benim eşimde Tip 2 Diyabet cıktı. Doktor ona Sabah ve Akşam yarım glifix (1000 lik hapın yarısını) oğlenleride 1 tane januvia diye bir ilac kullanmasını recete etti. Eşimin hba1C değeri 12,5 tu ilk tespit edildiğinde, Trigiseridi i 900lerde iyi kolesterolu duşuk kotu kolesterolu ise yuksekti.
Şimdi ben ona 2 oğun beslenmesi icin tavsiyede bulunuyorum fakat o zaman ilaclarını nasıl iceceğini şaşırıyor doktordan da tavsiye alamıyoruz cunku siz nasıl 2 oğun beslenirsiniz diye kızacak biliyoruz. Birde şunu gozlemledim aclık kan şekeri yuksek ama tokluk kan şekerleri normal cıkıyor. Bu bilgileri siz nasıl yorumlarsınız? Biz ne yapalım.. Acıkcası uzun vadede sağlıklı beslenme ve duzenli spor ile bu hastalığı tamamen hayatımızdan cıkarma hedefimiz var ama şu aşamada bocalamaya başladık. Eşim 7-8 kg verdi 183 cm 89 kg oldu şimdi. Aslında bunun bir dert olmasında eşimde panik atak olmasının da cok etkisi var. Bizim icin buyuk bir sıkıntı oldu bu diyabet panik atakla birleşince. İşte bu da benim derdim. Lutfen sağlık bolumune taşımayın lutfen
Guncelleme: 3. sf
Diyabet
Sağlık0 Mesaj
●3 Görüntüleme