Merhabalar,
Aradım araştırdım, bir sonuc bulamadım.
Bayağıdır el/ parmak ustu hatta kimi zaman bilekte, yanaklarda, dirsekte ve ayakta bir kaşıntı oluyor. Başlarda umursamadım, ancak son zamanlar cidden cok rahatsız edici olmaya başladı.

Birşey yokken birden tatlı tatlı kaşınmaya başlıyor, bazen kanayana kadar devam ediyor. Akabinde sanki yakarca yurumuş gibi baloncuklar oluşuyor.

Bir muddet sonra geciyor, sonra tekrar başlıyor. Almanya'da iken yaptırdığım testte:

Ceviz
Cilek
Portakal
Domates
Fındık
Fıstık
Kivi

Bunlara karşı alerji olduğum ortaya cıktı. Bunlardan mumkun oldukca uzak duruyorum. Ancak bu kaşıntının sebebini bilmiyorum.

Bunun icin hangi bolume gitmem gerekiyor, Dermatolog Devlet'te bir tane var, ona da ben gitmek istemiyorum. Tuylenmem var diye gittim, adam bana sac dokulmesi var mı diye sordu. Var dedim, sac dokulmesine karşı argan & ısırganotu yazdı. Yani benim konumla cok alakasız. Ondan ziyade, Araştırma Hastanesi var, o da bize 2 saat uzaklıkta, atımız arabamız yok. Bebekle de otobusle gitmek zordur.

Systral jel kullanıyorum, kaşıntı icin, o da sanki sadece su gibi nemlilik veriyor, kaşıntıda azaltma yok.

Aynı durumu yaşayan var mı?