Paxera 10mg ilac kullanımı / bırakma etkileri
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Paxera 10mg ilac kullanımı / bırakma etkileri
-
18-09-2022, 23:54:32Herkese merhaba, yaklaşık 3 ay once aile doktorumuzun tavsiyesi ile ilaca başladım rahatsızlığımın adı somatizasyon sendromu.. Yutkunmada, derin nefes almada ve yemek yeme-yememe isteği yaşamam. 3ay boyunca ilacı kullandm her gun 1 adet olmak uzere yavaş yavaş yazdığım şikayetlerim gecti son 14 tane kala doktorumu aradım ve iyi hissettiğimi artık kullanmak istemediğimi belirttim. Sene sonuna kadar kullansak iyi olur dedi bende boşu boşuna vucuduma ilac girmesin diye (ki ağır bir ilac olduğundan ) bırakmayı onerdim kendisi de o zmn yavaş yavaş azaltarak bırakalım dedi. İlk 3 gun 1er gun aralıklarla tam aldım daha sonraki 3 gun yarım ve daha sonra 2 gun aralıklarla yarımşar olarak. Şuan 3 adet ilacım kaldı. Yan etkileri olarak aşırı fazla baş donmesi ayağımın yerden kayma hissi, baş ağrısı (ağrı kesici aldığımda hafiften geciyor olsada etkisi gecince yine devam ediyor ) ara ara carpıntı ve heyecanlanma hissi,mide bulantısı ve aclık hissi.. Vs. Şuan yaşadıklarım bunlardan ibaret. Biliyorum ki bunlar normal doktorum oyle soyluyor bırakma sureci zor olduğundan yıl sonuna kadar kullanmamı istedi ama tabii artık cok gec bırakmaya başladık bile. İnternetten de okuduğum kadarıyla cok zor bırakma sureclerinde gecenler varmış Allah yardım etsin. Bende biraz da olsa rahatlamak adına ve bu sureci yaşayan varsa paylaşmak adına yazmak istedim. Teşekkurler..