Merhaba değerli forum uyeleri,
Kalp sağlığı hakkında sizleri surekli bilgilendirmek istiyorum. Bu sebeple periyodik olarak yazdığım yazıları kadinlarkulubu.com forumu uzerinden sizlere paylaşmayı tercih ettim. Umarım faydalı olur.
İlk konum olarak kalp bypass ameliyatı oncesinde yapılması gerekenler uzerine bir derleme yaptım.
- Ameliyattan 3 gun once aspirin iceren ilaclar almaktan kacının
- Hemen sigarayı bırakın, sigara icmek akciğerlerde sumuk yaratabilir ve iyileşmeyi engelleyebilir
- Eve dondukten sonra birilerinin yanlarında kalacağını ayarlamak
- Ameliyattan onceki gece, gece yarısından sonra yemek yemekten veya icilmekten kacının
- Doktor veya bakım ekibi tarafından verilen diğer talimatları izleyin
- Bazı kişiler ameliyat sırasında kullanılmak uzere onceden kendi kanlarını bağışlamak isteyebilir.
- Planlanmış bir kalp bypass ameliyatı geciren bir kişi ameliyattan once proseduru doktoru ile goruşme fırsatı bulacak. Bakım ekibi ameliyatı acıklar, varış saatlerini belirler ve evrak işlerini tamamlamaya yardımcı olur. Bir cok insan ameliyat oncesi elektrokardiyogram (EKG), goğus rontgeni ve kan testleri de dahil olmak uzere testlere tabi tutulabilir.
- Ameliyattan once hemşireler, kişinin koluna bir iğne (IV) yerleştirir. IV, sıvıların ve ilacların vucuda gerektiği gibi girmesini sağlar.
- Sağlık ekibinin bir uyesi, bir cerrahın kesiştiği alanları da tıraş edebilir.
- Ameliyattan hemen once, doktorlar ameliyattan sonra derin bir uykuya neden olan ilac sağlarlar.
- Zamanlar değişebilmesine rağmen, kalp bypass ameliyatı genellikle 3 ila 6 saat surer.
Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hastalıkları Kalp bypass ameliyatından once tavsiyeler
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Kardiyoloji - Kalp ve Dolaşım Sistemi Hastalıkları Kalp bypass ameliyatından once tavsiyeler