Herkese merhaba,ilk olarak site yoneticilerine şunları soylemek istiyorum konuyu ozellikle buraya actım, ilgili sayfada ki konulara yazdım ama konu aktifliğini kaybettiği icin cevap veren olmadı, o yuzden sağlık konusu olduğu icin, gorulmesi acil olduğundan dolayı buraya yazmak zorunda kaldım ve en azından belli bir sure taşınmamasını rica ediyorum.
İbs hastalarına sormak istediğim bir kac bir şey var bana iki yıl once ibs teşhisi konmuştu (kolonoskopi yapılmadı ama şikayetlerim ve bazı tahliller sonucu bir prof koydu). Donem donem şikayet yaşasamda iki yıldır cok aşırı rahatsız olmuyordum. Taki bir hafta onceye kadar,cok stresli bir gun gecirdim ve ertesi gun aynı ust bağırsak bolgemde,on karın boşluk kısmında ağrılarım ve şişlik hissim başladı mide rahatsızlıklarım icin yeni bir doktora gidiyordum ona telefon edip ilac tavsiyesi almak istedim ama kolonoskopi yapmadan ibs diyemem dedi aslında ben ibsden hic şuphe etmedim bugune kadar ama kafamıda karıştırdı kolonoskopiden cok korkuyorum o yuzden şikayetlerimden bahsedip sizlerde de boyle oluyor mu diye oğrenip acıkcası icimi rahatlatmak istiyorum.
ilk gunler hafif ishaldim ama bu aralar ishal sorunum falan kalmadı ama en buyuk sıkıntım, sofraya oturuyorum biraz yemek yiyorum hemen ust karın boşluklarıma bağırsaklarıma bir dolgunluk hissi geliyor ,sanki balon gibi şiş hissediyorum, aslında midem rahat ama bağırsaklarımdaki şişlikten, Ağrı spazm hissinden yemek yiyemiyorum eğer inat edip yersem de bu şişlik hissi ve ağrı artıyor beni cok rahatsız ediyor bir kac saat devam ediyor sonra azalıyor ama yine yemek vakti geliyor yine başlıyor yani bu yuzden surekli şişkinlik ve ağrı cekiyorum
İkinci olarakta asıl korktuğum kısım bu; buyuk tuvaletimi yaptıktan sonra o an rahatlar gibi oluyorum ama 2 dk sonra yine bahsettiğim ust kısımda sağ ve sol bolgede ağrı tekrar başlıyor, yani tuvalete cıkmak beni rahatlatmıyor hatta bazen tuvaletten sonradan o dolgunluk ve spazm hissi artabiliyor(tuvaletimi yaparken herhangi bir zorluk ve ağrı cekmiyorum).
İbs'liler bakabilir mi?
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- İbs'liler bakabilir mi?