Nisanlıma ankilozan spondilit teşhisi kondu :(
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Nisanlıma ankilozan spondilit teşhisi kondu :(
-
18-09-2022, 21:41:21Kızlar cok uzgunum. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şok olduk adeta. Hafif sinyaller vermeye başlamıştı eklemlerde ağrı yapıyordu sonra dizinde şişme odem ve hareket kısıtlanması oldu. Romatolojiye gittik ve teşhis kondu. Birlikte yaşıyoruz. Kalktığında corabını bile giyemiyor cok ağrısı var ve daha 27 yaşında omur boyu ilac kullanmak zorunda kalacağı ileride kambur yapacak bir hastalığa yakalandı. Allahım beterinden korusun diyorum daha ne hastalıklar var diyorum ama herkese kendi derdi dağ gorunurmuş. Ailesine şimdilik uzulmesinler diye bir şey soylemedi. Kortizonlu ilaclar kullanıyor onlar da zaten daha cok hasta yaptı gibi hissediyorum. Bu hastalığın tedavisi yok sadece ağrıları azaltmaya yaşam kalitesini biraz olsun artırmaya yarayan bir tedavi olacak. Ben omur boyu onun yanında olacağım. Onu oyle cok seviyorum ki o yeter ki iyi olsun her seyi yaparım. Ama bana gecen gun ağlayarak iyi duşun dedi. Hayal ettiğin o kadar şey var elinden alamam. bu ilacları kullanırken cocuğum bile olmuyormuş bırakırsam bana ne olacağı belli değil seni hayatta en cok istediğin şeylerden mahrum edemem dedi. Cok uzuluyorum her şey cok ani. Hastalık bize neler gosterecek bilmiyorum. Ancak internet araştırmalarında oğrendiklerim var işte. Bu hastalığı bileniniz var mı ? Siz neler yaşadınız bu surecte?