Herkese merhaba,

Ananem 74 yaşında. Yaklaşık bir ay kadar once bize kalmaya geldi, normalde tek yaşayan her işini de kendi halleden bi kadın.

Geldikten sonra arasa sırada ozellikle bana gelip, sen ağlıyor musun, kavga mı ettiniz kardeşinle niye sana bağırıyorlar gibi şeyler soylemeye başladı ama duymasında sorun var sesleri karıştırıyor, ondan diye duşunduk. Hepimiz de evdeyiz malum surec gereği ev cok sakin olmuyor ama kavga gurultu olan bir aile değiliz.

Ailecek zor bir surec gecirdik bununda etkisiyle hafif bi antidepresan kullanıyordu son bir yıldır, ozellikle uyku sorunu icin. Bu hap iyi gelmiyor dedi yine son zamanda bu
tarz sıkıntıları da olunca doktoruna soyledik farklı iki ilac yazdı bu haftanın başında. Olay burdan sonra koptu ozellikle geceleri daha cok uyuyamamaya başladı ve olmayan bir olay anlatmaya başladı surekli olarak. Son 3 gundur bu şekilde. Onun haricinde olmayan bir durum anlattığı yok, gecmiş veya gundelik işler icin unutkanlığı yok, orgu ormeyi cok sever hala devam ediyor. Okumasında, konuşmasında da bi sorun yok.

Yine de bugun norolojiye goturdum tomografi cekildi temiz cıktı kan testi istendi pazartesiye. Buyuk ihtimalle alzheimer denilip surece hazırlıklı olmamız istendi ama benim icim pek rahat etmedi acıkcası. Bu kadar belirtiyle bu teşhis konup ilac başlatılabilir mi? Doktoru sorgulamak değil amacım aslında ama cok icim rahat etmedi malesef. Hem bu konuda yardımcı olabilecek hem de Bursa cevresinde bu konuda uzman bir doktor onerisi verebilecek olan varsa cok memnun olurum, teşekkurler.