Merhaba arkadaşlar.
Bana mart 2013'te psodotumor serebri konuldu.
Hastalığa yakalananlar bilir;erkeklere nazaran bayanların cok daha sık yakalandığı bir hastalık bu.
Bu hastalığı yakalanan hastalar var ise oncelikle gecmiş olsun. Psikolojik olarak yıpratıcı bir hastalık.
Burada tedavi sureci ve başımızdan neler gectiğini paylaşıp, birbirimize destek olalım...
Kısaca başımdan gecenleri anlatayım.
Aralık ayında baş ağrısı,baş donemesi, mide bulantısı ve safra kesemin bulunduğu yerde dehşet ağrım oldu. Herkes safra kesemde taş olabileceğini one surdu. Nitekim doktorda aynısını soyledi ultrason vs cekildi herşey temiz cıktı. Doktor bobrek tembelliği diyip beni eve yolladı bir torba dolusu ilac ile. Sonra birden hepsi gecti. Fakat tek gozumde (sağ) bulanıklı ortaya cıktı ve artmaya devam etti. Gozluk almak icin şubat ayında goz doktoruna gittim. Goz dibi muayenesinde her iki gozumde(sol goz daha fazla olmak uzere) papil odem olduğu soylendi. Fakat bulanıklık sağ gozumdeydi. Ayrıca sağ gozum 0,75 numara olmuş. Doktor norolojiye yonlendirdi ve seruvenim boyle başladı.
Bakırkoy dr sadi konuk eah noroloji polikliniğine başvurdum. Tek şikayetim goz bulanıklığıydı. Muayene yapıldı. Acil mr ve mr venografi cekildi. Defalarca goz muayenesi oldum.
Hic kimse hic bir şey soylemiyor bu arada. Sonuclar cıkana kadar tumor olabilir beyin kanaması ms bir suru hastalık olabileceğim muayene eden her noroloji asistanı tarafından yorumlandı.
Kısaca oldum oldum dirildim. Mr ve kan tahlilleri vs herşey temiz cıkınca acil beni servise yatırdılar.
Bir hafta hastanede yattım.Lp(belden su alınması) yapıldı. Basınc 430 cıktı. Diğer vitamin vs her turlu test temiz cıktı.
Boylece bana psodotumor serebri tanısı kondu. Hastalığın nedeni bulunamadı. ( Sivilce ilacları, doğum kontrol hapları, anti depresanlar vitamin vs yuklemesi olduğunda bu hastalık oluşabiliyormuş)
Ben sivilce tedavisi olmuştum ama nedeni bu cıkmadı. Tekrar mr larım başka bir noroloji uzmanına gosterildi ve beyin damarlarında tıkanıklık olabileceği şuphesi ile beyin anjiyosu oldum ve o da temiz cıktı.
Tabi bu arada kotu hastalıkların hepsi birer birer elenirken oh cekiyordum fakat nedeni olmayan bu nedenle tedavisi cok zor olan hastalığa yakalanmış oldum. Cunku yıllarca bu hastalığın ilerlememesi veya gerilemesi icin kullanılan diazomid ve turevi ilaclar insanı yuruyen bir oluye ceviriyor. Git gide daha fazla umutsuzluğa kapıldım. Doktor sadece bana ilacları veriyor başka hic bir şey yapmıyordu.
Sonra hastalığım ms polikliniğinde takip edilmeye başlandı. Oradaki asistanı dehşet ilgisizliği ve yanlış doz ile hastaneden taburcu edilmiş olmam sonucu tedavi surecide sekteye uğradı. Bende capa tıp fakultesine başvurdum.
Sağolsunlar oradaki doktorlar herşeyi guzel guzel anlatıyorlar şikayetlerini dinleyip care bulmak icin cabalıyorlar. Neyse ben elimde tahliler vs herşey yuklendim gittim. Neler oğrenmedim ki?
Defalarca goz doktoruna muayene oldum. Kac farklı noroloji doktoruna gittim bir tanesinde senin gorme alanı testi yaptırman gerekiyor demedi. Temmuz 2013 te gorme alanı testi yapıldı ve o da iyi cıktı.
Baş ağrım vs olmadığından hala tek sıkıntı sağ gozumdeki bulanıklıktı. Bu hastalıkla ilgili en iyi doktor haseki eah deki doktorlarmış. Beni oraya yonlendirdiler. Goz ile ilgili amelyat oup olmamayacağıma karar vereceklerdi. Oradaki docent benim halimi gorunce bakınca “aylardır doğru duzgun tetkik edilmemişsin sana nasıl bu tanıyı koymuşlar” dedi. Gerekli herşeyi yaptı sağolsun.
Baş ağrım vs olmadığından ilacımı kesti. İlacı kesmeden onceki halimle renkli fundus cekildi. Ve ilac kullanmıyorken cekildi. Gozumdeki odemde fark cıkmadı. Yani ilaclar bana fayda etmiyor ve cok basit bir şey oğrendim. Numaralı gozluk kullanınca sağ gozumde bulanıklık kalmıyor ve doktorun soylediği “eğer bu hastalık nedeniyle gozunde bulanıklık olsaydı gozluk takman sana fayda etmezdi” dedi. 3 ay da bir kontrole gideceğim. Gozle ilgili bir sıkıntım yok şukur. Ramazanda oruc tutmaya başladıktan sonra biraz baş ağrım arttı. Eğer baş ağrım azalırsa noroloji doktoru ilac kullanmama gerek olmayacağını ama takip edilmem gerektiğini soyledi. “Eee ben hastayım nasıl tedavi edileceğim ?” diye icimden duşunuyorum ve bomba gelip onumde patladı. Ee hastalığın sebebi bulunamadı. Ama bu daha cok stress ve kilo nedeniyle de ortaya cıkar dedi doktorcuğum. Bende ikiside var doktor hanım dedim. Stress olmazsa kilo da olmaz ( kendimi yemeye veriyordum eskiden) Neyse son olarak “cok acil kilo vermen lazım” dediler. Bende iyi dedim. Beni Endokrinoloji polikliniğine yonlendirdiler. İlgili polikliniğin gozetimde acil kilo vermemi istiyorlar. Cuma gunu gidiyorum. Hayırlısı neler olacak...
Noroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Psodotumor Serebri - Kafa İci Basınc Artması Sendromu - Yalancı Tumor
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Noroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Psodotumor Serebri - Kafa İci Basınc Artması Sendromu - Yalancı Tumor