merhaba arkadaşlar bademcik sorunu olanların geneli aldırma işlemınden korkar..benım sorunum bademcik taşı olmasıydı ve kotu koku yapıyordu..tam 6 yıl cektım en sonunda tak etii 25 gun once doktora gtiim amelıyat gunu geldi catıı 17 ocak 2012 de amelıyata girdim saat 5 gibi..
BADEMCİK AMELİYATI SONRASI ;
1. GUN : yanı saat 5 ten sonrası ,amelıyattan cıktım gayet iyiydım herkeızı duyabılıyordum ağrım hic yoktu ve biraz yutkunurken problem vardı..amelıyattan 6 saat sonra su dondurma yemeye başladım.
2. GUN: su icmeye devam yutkunurken ağrı sadeece herşey sorunsuzdu..corba aldık ve soğuk olmak şartıyla bi kac kaşık ictim..bol bol su
3. GUN:yine bol bol su. yutkunurken olan ağrılar devam soğuk corba..ve oyle bişi ki hanı orucluyken karnın hic acıkmaz ya yanı normal gunlere nazaran aynen oyle oluyor acsın ama rabbım verıyor dayanma gucunu..dayanıyorsun.ama ailem yemek yerken varya yureğim sızlıyodu yemek kokusu duyunca.ağız dolusu yemek yemek istiyodum
4.GUN:bol su icmeye devam ve hızlı kılo kaybı oluyor ben 4 kılo vermışım bu arada..ve size tavsıyem buzlu sular icmenız.
5.GUN:artık ağrılar başlıyor yanı bende boyle oldu hele o kulağa vuran ağrılar yokmu. kulağa vuran ağrının olma sebebi bademcık alınan verlerde kaslar oluşmaya başladığı icin bu ağrılar oluyormuş..ve ağız kuruluğu boğaz kuruluğu oluyor 2 dk bile uyuyamıyorsun yutkunduğun anda dilin baskı yapıyor bademcık alınan yerlere ve kulağına ağrılar vuruyor...ben bu ağrıları bıraz masajla genelde buzlu su icmek biraz geciriyor ve boynuna ağrıyan kulak tarafına buz uygulamakla careyı buldum.. yanı ben ole kan felan kusmadım amelıyatan sonra tabı herkez farklı yaşar bunyeden dolayı
ama asıl ağrılar 5.gundn sonra başlıyor ve en fazla 3 gun suruyor yanı benım boyle oldu
AMAN DİKKAT DEMELIYIM
Ağrılarım bitti dikişlerim duştu olayına kanıp benım gibi sakın sert bişiler demeyi denemyın ve cok sıcak ortamlarda sakın durmayın şahsen benim
10.GUNUM:de ağrılarım btii yutkunmam normale dondu diye biraz sert bi borek yedım ve sobanın yanında yattım bademciktekı kalan dikişler patlamış uyuyordum bi kalktım her yer kan ağzımdan kanlar akıyor boreğin ve cok sıcağın etkisiyle hastaneye zor yetıştım..allahtan tekrardan dikiş attılmadı buzlu sularla iğnelerle felan durdu 1 gece hastanede yattım..ve
12.GUNUM: allahtan iyiyim yedıklerımede dıkkat edıyorum kesınlıkle sıcak bişiler yemıyorum zaten yiyemezsınız ağrı yapıyor baharatlı şeylerde yiyemıyorsunuz aynı şekılde ağrı... ve cok sıcak ortamda bulunmuyorum.ve son tavsıyem amelyattn sonra tedavı olarak kesınlıkle iğne isteyın hem ağrılar acıısndan dağa etkılı hemde okadar ac kalıyorsunuz midenıze ağrı yapar onuda gectim su gecmeyen boğazdan hap nasıl gecsin ..yazım fazla oldu ama yaşadıklarımı anlatmak istedım cunku 10 kişiden 8 i bademcıklerden problemlı ve alınması konuusunda kafasında cok soru işaretı var ben bunları yaşadım. inş dağa da iyi olucam...atladığım bişiler olabılır merak edenler yazabılır ayrıntılı yardımcı oluruurm..