kızlar bende 2016 da resmi oncesinde ise beri saklanbac oynayan bir haşimato var. teşhis konana kadar troid ilaclarını bırak başla bırak başla derken.bu zamana kadar geldim nodulum yok. tsh ım normal cıksa T4 sınırdan az duşuk cıkıyor.sonra ilerleyen zamanda tsh 4 e dayanıyor.sonra troid hapı sonra normale donuyor ilacı bırakınca tekrar aynı surec.fakat birde bu keşemkeşin icinde anal fissur de eşlik etti.ve bir gun adetli iken (miyom ameliyatımdan bildim) aşırı terleme adettin zorlanarak fazla miktarda olması ile ilgili hormonlarıma bakıldı. kadınlık hormonlarım normal cıktı.kolestrolum zaten zayıflasamda kilo alsamda hep ucuktu.ve TSH 6.5 a fırlamıştı.ben şok oldum.eskiden 25 mg başlatılıp 37,5 mg de kullanıp bıraktığım ilacı. 50 mg ile kullanmaya başladım. bir kutu bitti sadece tahlile devlet hastanesine gittim tsh 2,5 a indi diğer t3 t4 de sıkıntı yoktu.yalnız hala adet oluken ara ara anal fissur kendini hatırlatıyor.yanma batma yapıyor.fakat ben kolojen kullanıyorum icindeki c vitamini ve kolojen peptitle daha artmadan onunu kesiyorum. vitamin hapıda kullanıyorum. icinde ginseng olanından aldım cunku artık troid hapı icsem dahi depresyonda hayattan bezmiş uykulu ve dayak yemiş her tarafım ağrılı uyanıyorum.troid hapını ac sabah 1 adet alıyorum.(bu sıralar midemde yanma karın ağrım oluyor).haptan 45 dakika sonra yemek yiyorum(calıştığım icin). evdeyken 1 saat bekliyorum ac.vitamin hapı ile iyi gibiyim.kontrole gidemiyorum izinlerim bitti.zaten tum troid hormonları da normal sınırlarında son testimde.
sadede gelelim. sanki troid adete entegre oldu. bir daha 2. kutu troid hapı bitince adetken olctureceğim tiroid hormonlarımı. icinizde boyle adette tsh ı fırlayanlar var mı?
prensipli haşimato mudur nedir?
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- prensipli haşimato mudur nedir?