Cok uzun suredir dış gorunuşumle ilgili memnun olmadığım bolgeler vardı ama bir turlu cesaret edemiyordum acıkcası. Olumsuz yorumlar, komplikasyon icerikli haberler beni cok korkutuyordu. Nihayet 35 yaşında (yolun yarısına geldik) yeter diyerek girdim bu yola. İlk olarak bu işlemler icin butcemi ayarlamaya calıştım cunku sırf daha ucuz diye tercihlerimi daraltmak istemedim. İlk onerim bu olacak daha az maliyetli diye bir secim yapmayın, icinize sinen hizmete ulaşmak icin para engel olmamalı. İkinci aşamada bir kac ameliyat olacağım icin plan yaptım. İlk Baharda olduğumuz icin yağ aldırma ve genital operasyonu on sıraya koydum. Malum burun icin gozluk takmamak lazım bir sure, goğuste zorlu bir ameliyat olduğu icin yaza bir kac ay kala risk almak istemedim. Takip eden kış mevsimine attım bu ameliyatları. Stratejim her bir ameliyat icin alanında iyi doktorlara giderek teker teker ameliyat olmaktı. Hemen olsun bitsin diye kombine ameliyatı secmeyi uygun bulmuyordum. Son aşamada ise; iyi bir araştırma yaptım etrafımda estetik yaptıran kimse olmadığı icin sosyal medya tek kaynağım oldu diyebilirim (kadınlar kulubunun de faydası inanılmazdı). Yağ aldırma konusunda ismi one cıkan uzmanlarla başladım. Cerrahların; Operasyon fotoğraflarını, haklarında yapılan yorumları ve videolarını izleyerek 6 doktorla bitirdim listemi. En onemli tavsiyem size, imkanlarınız el verdiği surece yuzyuze goruşme yapın cunku okuyacağınız her yorum kişinin oznel yorumudur (buna ben de dahilim)sizin goruşmeler sırasında hekimden aldığınız elektrik tamamen farklı olabilir. Ben goruştuğum her doktorun ismini yazmayacağım olumsuz bir etki bırakmak istemiyorum. Cunku insanların tercihleri; onem verdiği değerler, dikkatini ceken unsurlar farklılık gosterir. Benim kliniğinden kactığım hekim bir başkası icin mukemmel olabilir bu sebeple kimsenin kararını negatif yonde etkilemek istemem. Mesela burda cok ovulen bir estetik doktorunun nasıl tercih edildiğini muayeneden cıktıktan sonra kendime sordum. Bu kadar ukala, karşısındakini dinlemeyen birini daha gormemiştim. Benim ne istediğim onemli değil cunku kendince bir guzellik anlayışı benimsemiş onun dışında bir oneri kabul etmiyor. Yine buyuk bir umitle kapısını caldığım bir diğer unlu doktor, randevuya 1.5 saat gec geldi (beklemeyi hic sorun etmedim inanın ki) ve goruşmeye girdikten 10 dakika sonra asistanı arayarak taciz etmeye başladı daha 20.dakikada sizi daha fazla strese sokmayalım diyerek goruşmeyi bitirdi

Doktorumu da bulduktan sonra mayıs ayında lazer lipoliz operasyonu ile bel cevremden yağ aldırdım, ilk başta yazdığım gibi her ameliyatı ayrı ayrı olmak istiyordum ama labiaplasty ameliyatını da yağ aldırmayla birlikte oldum. Goruşmede hoca Amerika'da oğrendiği bir teknikten bahsetti ic dudakları kesim şekli farklı, bunun da bircok acıdan daha iyi olduğunu yine uzun uzun anlatmıştı. ben de ikna oldum. Kliniğinde yaklaşık 1 saat suren (ufak bir yatıştırıcı ile oldu) operasyon sonrası cok rahat bir şekilde kendime geldim. Kişilerin bunyesi cok farklı, Ağrı eşiği ve toparlanma sureci asla aynı olmaz. Ben bir tek ağı kesici bile almadım eve gectikten sonra. Ertesi sabah ev supurecek kıvamda normal hayatıma dondum. Fakat benim ağrı eşiğim biraz yuksek bu sebeple illa boyle olacak diyemiyorum ama şu bir gercek hoca verilebilecek en az hasarı veriyor vucuda (keramet sadece bende değil yani) Yağ aldırdığım bolge yuzunden ilk uc gun yatarken hareket sıkıntısı cektim, yatakta donerken ağrı oldu. Genital bolgede ise idrar yaparken yanmanın dışında en ufak bir ağrı, dikiş rahatsızlığı cekmedim. Dikişler de kendiliğinden duştu zaten. Bel cevresi icin yanılmıyorsam 5. Gun kontrole gittim. Bandajlar acıldığı an fark inanılmazdı, odem cok az ve morluk şişlik olmadığından hatlar beklediğimden daha iyi gorunuyordu. Bazı yorumlarda fark yok diyenler yuzunden cok korkmuştum aynısını yaşarım diye fakat sonuc beklediğimden iyiydi. Mayıs sonu operasyon olmuştum, temmuz ortasında ise hicbir sıkıntı yaşamadan tatilimi yaptım. Genital bolgedeki operasyon ile ilgili en buyuk korkum ise his problemi yaşamaktı Fakat fazla deri gidince kesinlikle eskisinden cok daha iyi oldu. Tek problem dudaklardan birinin daha uzun olmasıydı. 1. Ay kontrolunde kendi odem harici simetri bozukluğu olduğunu soyledi, hic endişelenme sık rastlanan bir durum odem gecince, 10 dakikalık bir sure yeter dedi. Ameliyat sonrası ilgisi alakası, cıkan olumsuz bir durumdaki yaklaşımı ne kadar doğru bir tercih yaptığımı kanıtladı tekrar. Bence bir doktorun ameliyat oncesi tavırları ile sonrasındaki tavırları değişmiyorsa para ikinci planda demektir.
Burun ve goğus estetiği icin tamamen farklı isimler duşunmeme rağmen, yaşadığım tecrubeler sonucunda hocanın yapmasını istedim bu operasyonları da . Ekim ayında yaptığımız goruşmede lazer yontemi ile kıkırdağı kırmadan, burun dokusuna hic zarar vermeden ve ileri ki yıllarda da burun butunluğunu koruyan bir teknoloji olduğu icin bu seceneği duşunmemi istedi. İstersen normal ameliyat da yaparız ama ben şiddetle lazeri oneriyorum dedi. Avantajları cok iyi geliyor kulağa duşunun narkoz almadan 40 dakikalık klinikte yapacağı bir operasyonla, ağrısız sızısız, tamponsuz, bir surec. (İlk başta yeni duyduğum icin biraz şaşırdım ama 10 kusur yıldır yapıyormuş hoca bu operasyonu, hasta fotoğrafları da cok başarılıydı. Biraz araştırdım insanlar lazerle ameliyat mı olur? Diye yazıp ciziyor da oluyor bal gibi de oluyor. Ben de inanamadım ama gayet guzel oldu) onceki tecrubelerimle ben de tamam dedim guvendim tekrar. Yeni olan biraz gozu kokutuyor ama her alanda modern cağın gereklerini yapan, ayak uyduran daha da başarılı oluyor. Goğus icinse hemen dikleştirip omur boyu taşıyacağın bir iz olsun istemiyorum, silikon takalım kaldırmaya yeterse iz olmadan halletmiş oluruz. Yok eğer kaldırmazsa o Zaman hicbir ucret almadan dikleştirip daha kucuk bir silikon ile dolgunluk sağlarız dedi. Benim goğus dokum vardı ve sarkıktı ama meme başı cok sarkık değildi bu sebeple 300cc yuvarlak jel doku silikonu sectik kaldırmaya yeter diye. Meme dokusu ve kas dokusu arasına kondu (teknik bir adı var mı bilmiyorum). Hastasına cok onem vermeyen bir doktor olsa hemen kesip dikleştireyim ne uğraşacağım der ama Levent hoca, iki iş olsun onemli olan hastanın iyiliği para değil zihniyetinde olduğu icin boyle bir oneri ile geldi. Bana da mantıklı gelince kabul ettim (şimdi boyle yazınca da herşeyi kabul etmişim diyorum ama guven bu kadar onemli demek ki

Oğleden sonra Eve gecince biraz daha iyi oldum bir şeyler yedim kendime geldim. Burunla alakalı ağrı sızı hicbir şey hissetmedim ama goğus ağrıyordu, kol hareketleri cok kısıtlı oldu ilk gun. Ama okuduğum yorumlardaki gibi yerinden kalkmakta zorlanma ve hareket edememe gibi sorumlarım olmadı. Evdeki ilk gece haric ağrı kesici almadım. 3. Gunun sonunda kas Ağrıları da gecti hareket kısıtı da. Sırt ustu yatmak biraz zorladı, gerci yan yatabilirmişim sıkıntı yokmuş boşuna o kadar kasmışım. 3. Gun goğus bandajları 5. Gun burun bandajı acıldı. Goğus konusunda cok yorum yapamayacağım daha erken, silikonlar yukarıda aşağı inip yumuşamadı. İstediğimiz gibi olacakmış %99 olmasa da ikinci seceneği deneyeceğiz. Fakat burun beklediğimden cok cok daha iyi oldu. İlk gun sol goz kapağım şişmişti ve kızarmıştı,uc gun boyuncada şiş devam etti fakat 5. Gun ne bir şişlik ne de kızarıklık vardı, morluk hic gormedim bile. Goğuse cok odaklandığım icin burnum hic yapılmamış gibi sanmıştım ama bence bu kadar rahat olmamın sebebi lazerle olması idi. Kemik ustundeki ufak şişlik haric herşey beklediğimin otesinde oldu o da inecekmiş zamanla. Operasyonun uzerinden 1 ay gecti o kadar doğal ki coğu kişi farketmedi, sac rengin cok yakışmış diyorlar

Cok uzun bir yazı olduğunun farkındayım ama ben hep detaylı yorumları okumaktan keyif alıyordum. Bu yuzden de detay detay yazacağım insanlar faydalansın diye demiştim. Burda amacım bir doktorun reklamını yapmak değil kesinlikle, son derece objektif bir bicimde tecrubelerimi paylaştım. Benim tercihim bir başkası icin listede bile olmayabilir dediğim gibi tercihleri belirleyen faktorler kişiden kişiye gore değişir. Benim sadece 3 tavsiyem olabilir,
1- lutfen yeterli butceniz varsa bu işe girin. Pahalı doktor iyi doktor demek değildir ama yeni tekniklerin, iyi hizmetin ve tecrubeli başarılı hekimlerin bir maliyeti var ne yazık ki. Biraz daha ucuz diye icinize sinmeyene yonelmeyin cunku bu sağlık. Allah korusun guzelleşeceğim diye sağlığınızdan olmayın.
2- olacağınız ameliyatlarla ilgili kapsamlı araştırma yapın, aklınıza yatan tum isimleri listeyin ve elinizden geldiği kadar yuz yuze goruşme fırsatı yakalayın. Buradaki yorumlar sadece isimlere ulaşmanızı sağlasın, goruşup kendi kararınızı kendiniz verin. Birinin tercih sebebi olan bir gelişme sizin icin o ismin liste dışı kalması demek olabilir. Benim enerjisini beğendiğim doktor sizin icin antipatik olabilir. Kendi kararınız en sağlıklı olandır bu yuzden birebir goruşme fırsatı mutlaka yakalayın.
3- olumsuz yorumlar okuyarak yapmak istediğinizden vazgecmeyin. Ben bu kadar beklediğime pişman oldum mesela. Herkesin bunyesi farklı unutmayın. Yaş, kilo, beslenme, spor yapma bunlar hep vucudun dayanıklılığını belirleyen faktorlerdir. (Birini yataktan haftalarca kaldırmayan operasyon sizi sadece uc gun yatırabilir. Sizin cildiniz morarır, şişer ve odem toplar, obur kadın bunların tekinden şikayetci olmaz. İşin icine girmeden anlayamazsınız bunyenizin vereceği tepkiyi. O yuzden cok aldırmamak lazım bu tarz yorumlara). Tabi ki doktor, hastane ve ekipman tercihi de bu faktorler arasında, bunu da unutmamak lazım.