Merhaba arkadaşlar,
19 aralık 2017 de (28 gun once) Mersin Universite Araştırma Hastanesinde ameliyat oldum.Doktorum Doc.Aydemir Olmez zaten universitede bu ameliyatı sadece o yapıyor universitede.130 kiloydum (boy 1,70 36 yaşındayım),ameliyat oncesi 2 kilo verdim ameliyata 128 kg ile girdim 28 gun icerisinde 15 kilo verdim şu an 113 kg mım.
ameliyat zor bir ameliyat ama en zoru ameliyat sonrası sizi bekleyenler ozellikle sıvı beslenme...
Karaciğerim buyuk ve yağlı olduğu icin cok kanama olmuş operasyon esnasında ama cok şukur her şey yolunda gitmiş bir sıkıntı yaşamadım.
iki gece yoğun bakımda kaldım (aslında bir gun kalınıyor oda boşalmasını bekledik)sonrasında da 2 gun yataklı serviste kaldım 4 gun hastanede kaldım.(genel cerrahi yataklı servis hemşireleri cok iyiler keza yoğun bakım hemşireleri de cok iyiydi).
eve cıkınca tabii birkac gun uyuyarak geciyor(halsiz enerjisin ve yorgun oluyorsunuz cunku beslenemiyorsunuz)annem bakıcım bu arada 5 yaşına ikizlerim var.sağ olsun eşim cok yardımcı oldu ve oluyor cocuklar konusunda.
Beslenme elma suyu,armut suyu,su kemik suyu icebiliyorsunuz ama şeffaf olucak tanciksiz suzulmuş,mamalar,protein tozu.yuruyuşlere başladım yarım saatte olsa iki gune bir annemle cıktık.
birinci hafta bitince light sut,sebze corbasına başladık (corba deyince yayla ezogelin sanmayın) ptates-havuc-pirinc -kabak dışındakiler yasak.protein tozu ve mamalarda var tabii unutmadan.(onları dr yazıyor)
15 gun gecince tam sıvı diyeti başlıyor onun icinde de pureler var ama ıspanak puresi-patates buresi-kabak puresi yine muhteşem dortlu corbası,yumurta beyazı ve nihayetinde yoğurt corbası ama yağsız baharatsız.light suzme peynir ve light yoğurtta giriyor bu donemde.mamalar ve protein tozuna devam.
45-21 gun raporlu olabiliyorsunuz benim işte beni bekledikleri icin şantiyede calışıyorum 21 gun raporum bitince işe dondum.Zor mu oldu evet cunku hala iyi beslenemediğim icin halsiz yorgunum.multivitamin sabah akaşam alıyorum ilk birinci haftadan sonra.15 gunden sonra ic bacak ve kol calışmaya calışıyorum evde malum sarkmaları şimdiden duşunmek gerek inşAllah işe yarar.birinci ay dolunca yuzmeye başlayacağım.
Bu gun 28 gunumdeyim iki gun sonra bir ay dolduğu icin diyetisyen ile goruşmem var.