Merhaba arkadaşlar 2 yıldır benim 4 tane boyun fıtığım var.bir tanesi omuriliğe bası yapıyor bir tanesi de ılımlı duzeyde bası yapıyor.diğer iki tanesinin şu anda akibetini bilmiyorum.tekrar emar cekilip boynumun durumuna bakılacak.yaşım 26.fıtık olduğunu bilmediğim zaman hep yorgunluktan ağrır sanırdım.taki bir sabah vucudumu kaldıramayıncaya kadar.hemen hast.gittim tetkikler yapıldı ve doktorum felc riski olduğumu soyledi.haliyle bir suru doktorlar tedaviler derken (ilacla,boyunlukla,fizik tedavi ) iki yıl doldu.yaşım genc diye ameliyatlık olduğu halde ameliyat onermediler.cozum değilmiş.bir doktor 40 yaşına kadar gotur dedi.

Bu sure icerisinde sadece boynumda ağrı vardı ve surekli boynumun şekil yapısı bozuluyordu.fıtık ile bir yılı doldurmadan koluma vurdu tekrar fizik tedavi gordum.bu gecen uc ay cok iyiydim ta ki 2 hafta oncesine kadar omzum ağrıyor, boynumdaki kaburgaların birleştiği yuvarlak kemiğe dokununca vucudumla irtibat kesiliyor sanki.boynum uyuşuyor , karıncalaşıyor , egzersiz yaparken soğuk ılık bir yanma ayrıca da surekli boynum ateş gibi.

Ama Allaha şukurler olsun ki kuvvet kaybım yok kollarım cabuk yoruluyor ama dayanılmicak kadar kol ağrılarım yok sadece felce doğru ilerlemekten korkuyorum.CuNkU daha ANNE olamadım.cok uzgunum
;( ....ağrılarım yokken Anne olmak istedim bu sefer kadın hastalıkları sorunum cıktı.yine şukur rabbime ama bu fıtık YaŞaM KaLiTeMi duşurdu.

Ozetle yazmak istedim yine de uzun oldu kusura bakmayın.sizden ricam boyun fıtığı olanlar ameliyat olanlar ve nukleoplasti olanlar var mı aranızda? nukleoplastiyi tavsiye ediyor musunuz?boyun ameliyatını tavsiye ediyor musunuz?genc olupta ameliyat olanların durumu nasıl?bu aralar nukleoplasti duşunuyorum.aranızda yada cevrenizde yaptıran var mı?fikirlerinizi oğrenmek istiyorum.