Merhabalar hanımlar. Hepimizin bildiği uzere covid-19 pandemisi ve aşılanmasıyla ilgili cok fazla soru, endişe,ve teoriler mevcut. Bu topiği acma amacım aşılanma ve enfeksiyonla ilgili temel endişe ve soruların cevaplarını bilimsel verilere ve calışmalara dayanarak sizlerle paylaşmak.

Sizlerden gelen soruları dikkate alarak paylaşım yapmaktayım, ve bu doğrultuda cevapladığım sorular:

1.
Emziren annelerde,gebelerde,tup bebek duşunenlerde, gebe kalmayı duşunen kadınlarda Covid-19 aşısı:

- Covid-19 ve Merak Edilen Her Şey

2.Kronik/otoimmun,romatizmal hastalığı olanlarda,kanser hastalarında Covid-19 aşısı:

3. Alerjik Bunyelerde Covid-19 Aşılaması:

- Covid-19 ve Merak Edilen Her Şey 💭 Onceki nickini hatırlıyorum sadece 😊😊 d3niz değil miydi? 🥰 Evet d3nizdi ☺️
www.kadinlarkulubu.com

4
. Ucuncu Doz Aşımı Olmalı Mıyım? / Aşılardan Hangisini Olmalıyım?

5.
Hastalığı gecirmiş olan kişilerin aşılanması gerekli mi? Ne zaman aşılansınlar?/ Hastalığı gecirmiş olanlar hangi aşıyla aşılansınlar?/ İki doz aşıdan sonra COVID gecirdim. Ucuncu doz aşımı ne zaman olmalıyım?

6.
DELTA VARYANTI

7. İki doz aşıdan(veya ilk dozdan) sonra COVID gecirdim. Ucuncu doz aşımı ne zaman olmalıyım?
8.Daha once COVID ’e benzer şikayetleri olan ancak PCR ile pozitiflik tespit edilmeyen kişiler şimdi aşılansınlar mı?
9.Vucutta enfeksiyon mevcutken aşı olabilir miyim?

10.Covid-19'a karşı geliştirilen aşılar gercekten bizi viral enfeksiyondan koruyor mu? vucuda alınan viral yuku azaltıyor mu? asemptomatik(farkında olmadan,belirtisiz bir şekilde hastalık gecirme) covid enfeksiyonunu onluyor mu?

11. Covid aşısı sonrası regl habitatının değişmesi, menopoza girmiş kadınlarda kanamaların gorulmesi.

Her hafta sizlerden gelen talepler doğrultusunda 1-2 konuya acıklık getirmeye devam edeceğim.