Merhaba ben siteye yeni uye oldum 18 yaşındayım iki sene once yani 16 yaşındayken otoplasti ameliyatı oldum. Bi devlet hastanesinde ama gercekten başarılı bi doktor yaptı ameliyatımı.
Kucukluğumden beri kepce kulaklarım benim icin cok buyuk bi sorundu hep kafama takardım. Hic sacımı toplamazdım. Deniz, havuz, yaz gunleri işkence gibiydi benim icin. Bu kadar abartılacak bir şey değil biliyorum. Ama insanın herhangi bir yeri diğerlerinden farklı olunca yaşadığı ozguven eksikliğini hicbir şey tarif edemez kesinlikle.
Ameliyat olmaya karar verdiğimde doktora gittik ve goruştuk. Daha kucuk yaşlarda daha mantıklı ama istiyorsan yapalım dedi, kolay gececeğini soyledi. Tamam dedim işte cahil cesareti...
Ameliyattan once kan testleri yapıldı olmam icin bi engel cıkmadı.
Ameliyatım sabah oldu. Size ameliyattan sonraki iyileşme doneminden bahsetmek istiyorum.
Ameliyata gayet neşeli ve gulerek gittim. Lokal anestezi uygulanacaktı. Anestezi yapıldı. Uyuşunca ameliyata başlandı. Once bir kulağımın uzerine yatırılıp diğer kulağım yapıldı. Hissetmiyordum evet ama kıkırdaklarım kesilirken duyduğum ses gercekten kotuydu. Diğer kulağa gecileceği esnada acı duyduğumu soyledim ve anestezi arttırılıp genel yapıldı. Bundan sonra hatırladığım tek şey hastane odasına getirildiğim. Geldikten sonra saatlerce uyumuşum. Uyandığımda lavaboya gitmek istedim, lavabodayken annemin kucağına bayılmışım. Ayıldığımda kendimi berbat hissediyordum gercekten. O gun cok fazla ağrım olmadı anesteziden olacak ki. O gece hastanede kaldık ertesi sabah evimize geldik. Normalde 5 gun hastanede kalınıp ilacların alınması gerekiyormuş. Ama benim annem sağlık alanında calıştığı icin ilaclarımı evde o verdi damar yolum acık kaldı yani. Evet işin zor kısmı bitti sanıyorsanız gercekten yanılıyorsunuz. Tam 15 gun boyunca gunde 1 belki 2 saat uykuyla yaşadım. Bu ameliyatta yapılan bandajın cok sıkı olması gerekiyor. Bandajım 15 gun sonra cıkarıldı.
Bandajlı olduğum sıralar oturamıyordum yuruyemiyordum. Bandaj o kadar sıkıydı ki dengemi bozuyordu. Hatta alnım yara olup kanadı bandaj yuzunden. Hayatımda gecirdiğim en kotu iki haftaydı. Cok ağrım oldu cok sıkıntılı gecti.
15 gun gecti bandajım cıktı. Ama sıkıntı bitmemişti cunku şimdi de tenisci bandı denilen bandı takmam gerekiyordu. Yaklaşık 1 ay da onu taktım. Dikişlerim alındıktan sonra bile taktım. Kulaklarım ilk acıldığında cok bitişikti ama o zamanla biraz acılıp doğal bi goruntu alıyor.
Dikişlerim alınırken icinde ip kalmış iki kulağımın da. Hatta sonuncusu 6 ay once falan cıktı. Dikiş alınırken mutlaka soyleyin unutmayın lutfen diye.
Şu an memnun muyum memnunum evet. Ama şimdiki aklım olsa olur muydum. Asla kesinlikle olmazdım.
Hayatımın en kotu gunlerini gecirdim, ağrım oldu, kac kere bayıldım, yemek yiyemedim, uyku uyuyamadım. Hatta kulaklarıma hala dokunamıyorum korkuyorum. Ve anladım ki gercekten insan kendini olduğu gibi sevmeli ve kabullenmeli.
Sadece bu ameliyat icin değil, kucuğunuz olarak soyluyorum ablalarım, lutfen sağlığınızı tehdit etmediği surece sadece estetik icin kesinlikle ve kesinlikle doğanızı bozmayın. Siz olduğunu gibi cok guzelsiniz kendini sevin..