Bu rahatsızlık ter bezlerinin iltihaplanması sonucu ortaya cıkıyor. Genelde koltuk altında ve basen kısmında bacak arasında goruluyor. Erkeklerde ve bayanlarda aynı oranda gorulebiliyor. Bilinen herhangi bir tedavi yontemi bulunmamakla beraber, antibiyotiklerle, rouctan tedavsiyle başarı elde edilmeye calışılıyor.

Bu rahatsızlık bende 4 sene oncesinde bacak arasında cıban şeklinde ortaya cıktı. Genelde pantolon giydiğimde ve ozellikle yaz aylarındda sıkca tekrarlıyordu. ve izleri gecmiyordu. Onemsemedim, sonrasında yayıldı, ve son olarak koltu altında ceviz buyukluğunde ağrılı, hareketimi tamamen kısıtlayan, yataktan kalkmamı , uyumamı, tamamen kısıtlıyordu. Yaklaşık bir hafta sonunda kendisi patladı ve 2 gun icerisinde daha rahat hareket edebilir hale geldim. Kolumun altında bıraktığı izse fenaydı.
Deneyimler araştırmalar soucunda bu hastalıkla savaşmayı oğrendim ve bu rahatsızlığa yakalanan arkadaşlara tavsiyelerim olucak;
-ağrı kaşıntı hissettiğinizde doktorunuzun size vereceği icerisnde 3 kapsul olan ozel bir antibiyotiği kullanırsınız ağrılı şişlikleri onleyebiliyorsunuz.
-salam sosis gibi et urunlerinden kesinlikle uzak duracaksınız.
-peynir tuketmeyeceksiniz
-rol-on deodorantlardan kesinlikle uzak duracaksınız.
-yara olan bolgelerinizi oksijenli suyla sık sık temizleyeceksiniz.

Teşhis koonmayan arkadaşlarsa lutfen bacaklarında cıkan cıbanları, kol altlarındaki şişlikleri sertlikleri uzman bir dermatoloğa acilen gostersinler. İhmal cok kotu sonuclar doğruabiliiyor.