Yaklaşık 3 aydır gitmediğim doktor kalmadı. 1. 5 ay once şişen gozum sebebiyle şans eseri bir doktora denk geldim o soyledi alerjik egzama diye. Fakat butun vucudumda kontrol edilemez bir kaşınma var. Bu surecte defalarca acile gittim şişen gozler, egzamanın verdiği acı, ağrı, yanma sebebiyle. Bugun Tıp fakultesinde oğrendim ki uyuz hastalığına yakalanmışım.
3 aydır bu haldeyim Allaha şukur babama ve kardeşime bir şey olmadı henuz. fakat kendimi karantina altına almalı mıyım? Ne yapmam gerekiyor? Koltuk, sandalyeye oturuyorum mesela otutmamam mı gerekli odadan hic cıkmamalı mıyım? 2 banyomuz var sadece biri bana ozel mi olmalı yoksa duştan sonra her yeri camaşır suyu, sirke ile yıkamalı mıyım? Oğrendiğimden beri eldivenle geziyorum Masa etrafında ailecek yemek yemek bile sakıncalı mıdır? 3 ay kısa bir sure olabilir ama ben kendimden gectim aileme bulaşmasından korkuyorum. Bu hastalığa nasıl yakalandım nereden bulaştı bilmiyorum. 2 gune bir evi supurup her yeri sanki dip koşe temizlik yapar gibi camaşır suyuyla sonrasında da sirkeli suyla silen biriyim. Boyle olunca 2 gune bir duşa giriyorum. 64 dairelik apartmanın asansor duğmelerini bile eldiven giyip camaşır suyuyla silen biriyim pandemi donemi zaten biriyle goruşmuyorum bir yere gitmiyorum anca market, bu hastalık sebebiyle hasteneye gidip geliyorum.
Hem alerjik egzama hem uyuz bir de ev tozu alerjisi
Bugun uyuz icin Krem ver 3 gece sur 1 hafta bekle yine 3 gece sur ama hic su değdirme dedi. İlaclarımda var onceki doktorumdan olan . desmont, crebros, lipo, dermovate ve 2 ilac daha. (henuz almadım yarın alıcam isimlerini okumayamadım malum doktor yazısı ) kıyafetlerimi, carşaf, havlu, nevresim vs her şeyimi ayrı yıkıyorum zaten bu 3 aydır.yine de babamın ve kardeşimin eşyalarını baştan yıkadım, kendi eşyalarımı danasıl gecer ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
Uyuz hastalığı ve alerjik egzama 😔
Sağlık0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Uyuz hastalığı ve alerjik egzama 😔