Ben sigara bırakma konusunda deneyimli sayılırım. Cunku birkac kez bıraktım, bırakırken yaşadığım zorluklarla başedebildim ancak kilo almaya başlayınca hemen geri dondum. Boyle bir kısır dongu oluştu.
Bu sefer yontem değiştireceğim. Once Allahın izni, sonra da kendi gayretimle kurtulmak istiyorum inşallah.
Kilo konusunda kendimi hazırladım. Hic kendimi sıkmayacağım. Hatta ilk hafta istediklerimi ozellikle yiyip icip kiloya izin vereceğim. Uzmanlara gore, ancak 60 kilo alırsak sigarayla eşdeğer bir zararı olacaktır. Bu kadar almayacağımıza gore birkac kiloyla nasılsa başederiz. Her gun tartılma alışkanlığını bırakacağım, haftada bir tartılacağım.
21 gun kuralını uygulayacağım. Son gunlerde her sigara icmemde surekli binlerce zehiri ustelik para vererek aldığımı, butun organlara, cildime zarar verdiğimi, ustum başımın evin iğrenc koktuğunu, başkalarını da zehirlediğimi duşundum hep. 21 gun her akşam burada gelişmeleri paylaşmaya calışacağım.
Sigarayı bıraktım demeyeceğim, her gun ‘bugun icmeyeceğim ’ diyeceğim.
Yarın başlıyorum bana katılmak isteyen arkadaşlar varsa beraberce birbirimize destek olabiliriz. En azından 21 gun burada olumlu olumsuz gelişmeleri anlatmaya calışacağım. Bana ve bırakmaya calışan herkese kolaylıklar diliyorum.
21 gun
Sağlık0 Mesaj
●3 Görüntüleme