Boğaz reflusu
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Boğaz reflusu
-
18-09-2022, 19:12:37Kızlar bi suredir gecmek bilmeyen bi boğaz ağrım var. Tam yemek borumun o kısım yani kucuk dilin olduğu kısımda bi ağrı değil daha aşağıda anladınız umarım ne demek istediğimi. Yutkunurken cok canım acıyor. Soğuk algınlığına falan bağlamıyorum herhangi bir kovid veya grip belirtisi yok. Ben acıkcası boğaz reflusu olduğumdan şupheleniyorum. Nedenine gelirsek yıllardır elimde buyuttuğum daha yavruyken sahiplendiğim kedimi kaybettim yaklaşık 1 bucuk yıl once. Aylarca suren yeme bozukluğu yaşadım ağır uzuntuden. Gercekten cok uzuldum evlat acısı gibi bişey yaşadım Allah kimsenin başına vermesin. Yani şoyle anlatayım yemekten icmekten kesildim annemlerin zoruyla bişeyler yiyip zamanla da midemin yediğimi kabul etmemesi durumu oldu. İstemsizce yediğimi cıkarıyordum o zaman farkettim ki bu durum boyle oldukca boğazımda bi acı yanma hissi oluştu. Sanırım mide asidi boğazımı tahriş etti. Hafif beslenerek bu durumu aşmaya calıştım duzelmiştim biraz daha aslında. Sadece spor yaptığım zaman bi oksuruk krizi başlıyor. Gece yatarken, sabah kalkarken kuru oksurukle uyanıyorum. Acıkcası ben reflu olduğuna eminim. Şuan birsuru ilac kullanıyorum kan hapları, antidepresan (azaltarak bırakma surecindeyiz doktorumla) doğum kontrol hapı (evlendim bu surecte) falan derken zaten ilac kullanmaktan nefret eden biriyim o yuzden doktora gitmeye cekiniyorum acıkcası yine birsuru hapla geri doneceğim diye. Bu durum beni zorlarsa elbette gidicem ama sizin de fikirlerinizi almak istedim belki aynı hastalığa sahip olanlarınız vardır doğal yoldan bundan kurtulan oldu mu? Cikolata, cips abur cubur yediğimde oksurmekten bi hal oluyorum bu gunden itibaren beslenme duzenime de daha fazla dikkat edeceğim. Benzer şikayeti olan bi onerisi olan var mı?