Yaklaşık 8 yıl once jinekolog doktorun batına ultrason ile bakarken safra kesende de taş var bir ara onada baktır demesi ile haberdar oldum safra kesemde bir taş olduğundan..

Ama ben baktırmadım ve o teşhisin uzerinden 2 yıl gectikten sonra sabaha karşı şiddetli bir ağrı ile uyandım. Sırta vuran keskin bir ağrı.Anladım bunun safra kesesi taşından kaynaklı olduğunu. Evde yapılabilecek tedavilere baktım. Karbonat ve limon suyu ağrıyı kesmede oldukca etkili.Birde kırmızı pancar iyi geliyor..Yine ağrı kesilince ben yine unuttum taşın varlığını.

Bu arada ameliyattan korktuğumdan değil ama surekli erteledim. Bitkisel kurler denedim fakat hicbiri etki etmedi.Ve gecen sure boyunca toplamda 4-5 kez kriz yaşattı bana.İlk teşhiste 12 mm idi ve 21 mm ye cıktı..

En son gecen hafta kriz yaşayınca ve tek cozumunde ameliyat olduğunu bilince perşembe gunu doktora gidip ameliyat olacağımı soyledim. Ve dun laparaskopik safra kesesi ameliyatı oldum.

Şunu bir kez daha anladım ki ağrıyan her organ o an icin en kıymetli organın oluyor..Bir diğeri ise ameliyatlar icinde belki de en basitlerinden biri olan laparaskopik Safra Kesesi ameliyatı olsada hicbir ameliyat kolay değil..

Ameliyattan bir gun once covid testi de dahil olmak uzere testlerim yapıldı.Akciğer filmi ve batın ultrason cekildi. Gece 12 den sonra hicbirşey yiyip icmedim. Sabah 8 de hastanedeydim. Anestezi doktoruda muayene ettikten sonra 11 de ameliyata alındım ve 1 saat surdu.

Batında 4 adet kapatılmış kesi yeri vardı. Trokarların ve kameranın girdiği. En son birinden dren takılmıştı. Cok fazla ağrım olmadı .Oldu ama beni uyutmayacak, sıkıntı yaratacak boyutta değildi.Oksururken, gulerken acı veren bir ağrı ama dediğim gibi dayanılmaz değildi.En yoğunda dren takılı olan kesiden hissettim ağrıyı.Geceye 11 e kadar hicbirşey yemedim icmedim.Serum takılıydı ve ağrımın olmasına fırsat vermeden damaryolundan antibiyotiğim ve ağrı kesicim verildi. Gece 11 gibi birkac biskuvi ile ıhlamur cayı verildi..Ameliyattan cıktıktan bir saat kadar sonra bulantı ve kusma oldu..Ayağa cok rahat kalkamadım cunku ayağa kalkmak hareket etmek ağrı veriyordu..
Geceyi uyuyarak rahat gecirdim. Sabah 11 gibi doktor kontrole geldi ve dreni cekti. Ondan sonrada ağrı buyuk oranda gecti. Daha rahat hareket etmeye başladım. Saat 1 gibide taburcu oldum.

Şu an evdeyim ve dokununca, hapşurunca,oksurunce,oturup,kalkınca hissedilen bir ağrı dışında pek bir şikayetim yok..

Bir sure yediklerime ve ictiklerime dikkat etmem gerekiyor..Ağır,yağlı,baharatlı,pakete girmiş urunler vs...yenilmeyecek. Asitli icecekler ,kahve icilmeyecek.

Demem o ki eğer safrakesesi taşınız varsa ertelemeyin. Cunku tek cozumu ameliyat ve oda korkulacak birşey değil..

Taşımı aldım yanıma. Kolye yapıp boynuma asacağım dermişim