yaklaşık 2 ay once doğum yaptım. Hamileliliğim buyuk sağlık sorunları ile gecti. surekli enfeksiyon ve erken doğuum riski nedeniyle hastanede yatmak zorunda kaldım. Yuruyemediğim icin de evde yatmak durumundaydım.Bu arada elbette psikolojim cok ciddi derecede bozuldu.Hamileliğin son 2 ayı icinde laringofarengeal adl bir reflu hastalığı başladı. Boğazımın sağ tarafında bir globus ( takılma hissi) oluştu ve bu nedenle buyuk strese girdim..hem kustum hem de gırtlak yaraları ile mucaele ederken bir anda 8. ay icinde 7 kilo verdim. Cok şukur bebeğim sağlıklı doğdu. Bu arada herkes bunun reflu yuzunden olduğunu ve gebelik bitince ortadan kalkacağını yani kurtulacağımı soyluyordu.. Ben de bu umutla doğum yapana kadar sabrettim ve acı ile bekledim..Ama o kadar uzulmuşum ki hem bebeğimi besleyememenin verdiği uzuntu hem kilo kaybı hem acı 35+5'te aniden suyum geldi ve normal doğumla bebeğimi dunyaya getirdim. Ne yazık ki doğumdan sonra bu sıkıntılarım gececeğine reflum daha bir arttı. Boğazımda daha cok yara oluştu..sağ taraftaki takılma hissi her yemek yedikten sonra daha cok arttı.Bircok reflu ilacı ve mide asidi azaltıcı proton pompa inhibitoru de kullanmama rağmen ağzımın ici surekli yara oluyor, gırtlağğım durmadan şişiyor ve yara oluyor, bazen kanıyor..en kotusu de sağ taraftaki o koca şişlik boğulma hissi yaratıyor..sabah boğazımdan tıkırt tıkırt bir ses de geliyor..gırtlağımda feci kasılmalar olmaya başladı.. o kadar kotu ki sanki bir el sureklli gırtlağımda..boğuluyor gb oluyorum..o an olmek istiyorum...KBB'den tutun Gastroentrolojye kadar her doktora gittim..gastro reflu derken kbb psikolojik diyerek beni norolojiye ve psikiyatriye yonlendirdi.Acıkcası cıldırmak uzereyim..Verilen antidepresanlar pek bir işse yaramıyor..dahası bebeğim iki aylık olmasına ramen onunla ilgilenemiyorum bile bu stess yuzunden..kahroluyorum..
acaba aranızda buna benzer bir şey yaşamış ve cozum bulmuş biri var mı? rahatlatacak biri beni? İnanın cok dertli, mutsuz ve umutsuzum...yaşam enerjim mahvoldu, yok oldu...
K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!
Sağlık0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!