Huzursuz bağırsak sendromu
Sağlık0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Huzursuz bağırsak sendromu
-
18-09-2022, 18:52:51Bu başlığı benim gibi ceken arkadaşlar icin deneyimlerimi paylaşmak icin acıyorum. Uc sene once birden bire ishal atakları yaşamaya başladım aniden geliyordu baygınlık geciriyordum devamlı acillik oluyordum doktora gittim bir suru test yapıldı hepsi temiz cıktı sonra alerji testi yapıldı buğday alerjim cıktı buğdayı gluteni laktozu kestim ama yaşadığım semptomlar azalmadı cok fazla gaz sıkışması kabız ishal şeklinde devam etti. En son teşhis oncesi deprem olduğu zaman cok korktum ve peşine bir hafta suren hic gecmeyen bir panik atakla birlikte ishal başladı o zaman acil doktorum şuphelendi gastroenterolojiye yonlendirildim endoskopi yapıldı ve ibs teşhisi konuldu psikiyatriye yonlendirildim hem diyet uyguluyorum hem antidepresan kullanıyorum ayrıca laktoz gluteni paketli gıdaları kestim vucudumu dinledim uzun bir sure hangi yiyeceğin dokunduğunu aradım dokunan her gıdayı kestim. Her gun ProProbiotic isimli probiyotiği kullanıyorum herkese yarayan probiyotik başka olabiliyor beni en cok bu rahatlattı. Ayrıca hergun OMEGA 3 kullanıyorum.Cay ve kahveyi kestikten sonra cok rahatladım zaten gazlı icecek tuketmezdim bunlar şikayetleri cok arttırıyor. Psikolojik tedavi de bunun en onemli parcası neden olduğu bulunamasada stres bu hastalığı cok tetikliyor. eğer sizde de 3 ila 6 ayı gecen şişkinlik hazımsızlık karın krampı ishal kabız atakları oluyorsa dahiliye bolumune ordan da gastroenterolojiye gidebilirsiniz. Şuan cok şukur sadece kramp kaldı onun dışındaki semptomları yeme duzenimi değiştirerek yendim. Allah hepimize şifa versin.