Evren Bey'e ilk kez 2017 Eylul ayında muayene oldum. İki senedir devam eden mide ağrılarım vardı, hic doktora gitmemiş, endoskopi yaptırmamıştım. İlk randevudan itibaren en ilgimi ceken yanı hastasının her sozunu, tum şikayetlerini dunyanın en buyuk sorunuymuş gibi ele alması ve asla onemsiz gormemesi. Ben kendisine hazımsızlık, ağrı, sancı vb. şikayetlerimi anlatırken o hepsini dikkatle dinleyip tek tek not aldı. Beni dinledikten sonra bir de el ile muayene etti ki bence bir doktorun hastasına gosterdiği ilgi, alakanın seviyesini en iyi bu şekilde anlarsınız. Yoksa hemen endoskopi yapalım ya da git ultrason cektir gel vs. de diyebilirdi. Manuel muayeneden sonra ultrason istedi ve ondan sonra endoskopi yapalım dedi. Cok korktuğumu bildiği icin bu konuda beni rahatlatacak konuşmalar yaptı. Endoskopi de aynı anlattığı gibi gecti, ben endoskopi odasına girdiğimde coktan uyumuştum. Dolayısıyla ne bir acı, ne bir ağrı ya da oncesinde herhangi bir panik hissi kesinlikle yaşamadım. Sonuc olarak kronik gastrit tespit edildi ve yıllardır devam eden, ictiğim onca ilaca rağmen hic duzelmeyen demir eksikliği anemisinin asıl sebebinin mide ve bağırsaklarımdaki bir emilim problemi olduğu saptandı. Yani ictiğim demir ilacları boşaltım yoluyla vucudumdan atılıyormuş her seferinde. Evren Bey gastrit icin ilac vermeye luzum gormedi, sağlıklı bir diyetle bu sorununu idare edebilirsin dedi ve oyle de oldu zaten. Demir eksikliği icin de ağız yoluyla alınan demir haplarının işe yaramaması sebebiyle damardan demir takviyesi uyguladı ve demir seviyem normale cıktı. Hayat kalitemin ne denli değiştiğini sizlere anlatamam. Enerjim yukseldi, canlandım, kanlandım, hic yorulmayan ve bitkinlik nedir bilmeyen bir insan oldum. Endoskopi raporunda bir de intestinal metaplazi denen bir şeye rastlandığından bahsediliyordu. Evren Bey bunu kesinlikle google'lamamamı istedi. Okuyacağın şeyler seni panik ettirmekten oteye gecmeyecektir dedi. Tabii ben laf dinlemeyip araştırdım. Kansere donuşebilecek hucrelermiş guya bunlar. Tabii ilk başta hemen en kotu senaryoyu duşunup anksiyete yapıyor insan. O panikle gittik Evren Bey'in yanına. Kendisi o kadar harika bir insan ki bana bunun bircok hastada gorulduğunu, internette yazanların son derece uc ornekler olduğunu soyledi. Bu durum gercekten hayati tehlike arz etse ben bunu seninle niye paylaşmayayım dedi. Benim icin bu cok kilit bir cumle oldu, bunu duyduğum anda benim icin konu butun korkutuculuğunu yitirdi. 3 sene sonra bir endoskopi daha yaparız, hic acil bir durum goremiyorum dedi. Boyle bir vaziyeti bu kadar ozguvenli ve mahir bir bicimde yonetebilmesi sebebiyle kendisi benim en sevdiğim hekim olmuştur Bundan sonra dunyanın neresinde olursam olayım midemden rahatsızlandığım anda sadece Evren Abut'a muayene olurum. Mukemmel bir insan ve hekim.