Herkese merhaba hanımlar tup mide ameliyatı surecimi paylaşmak istedim, henuz yolun cok başındayım.

İnsulin direnci ve pko sebebiyle 10yıldır glifor kullanıyordum, son 1yılda romatolojik bir rahatsızlığım cıktığı ve ikisinin ilacının aynı anda icilmesi yasak olduğu icin ve bu romatoloji ilacını omur boyu icmek zorunda olduğum icin gliforu bırakmak zorunda kaldım. Yanı sıra kortizon da kullanıyordum 7-8aydır... Zaten zor kilo veren bir kadınım (onceden de spor ve diyetle 25kg verip onu korumuştum 5yıl kadar) gliforsuzken kontrolumu tamamen kaybettim, yaptığım diyetlerden de sonuc almamaya başladım... Ustelik bayılır gibi uyumalar, ne kadar hafif de yesem yemek yer yemez baygınlık hali vs beni iyice tedirgin etmeye başladı (ki tahlillerimde de şeker hastalığına koşar adım gittiğim anlaşıldı) 10yıl oncesinde glifor kullanmıyorken de boyle şeker duşmesine bağlı cok defa bayılmıştım.

Cok şukur romatoloji doktorumun da onayıyla tup mide ameliyatına karar verdim vki 40ı gecince. Hastane ve doktor araştırıp genel cerrahla goruşmeye gittim. Hastalıklarımdan dolayı tahlil ve onay sureci 2-3 ay kadar uzadı ama icimize cok sindi, en detaylı şekilde 2kere yapıldı testlerim ameliyatta bir sorun olmaması icin...

Şu an ameliyat sonrası 3.haftam doldu, cok mutluyum, cok iyi hissediyorum kendimi. Ameliyat sonrası tabi zor ama obez bireyler anlayacaktır beni, boyle yaşamak cok cok daha zor hele bir de kiloya duşman hastalıklarınız varsa... Zaten yeme bağımlılığı olan biri değilimdir, o yuzden canım cok yemek cekmedi ilk gunlerdeki berrak sıvı tukettiğim gunlerde bile. Henuz 10kg verebildim ama daha rahat nefes almaya başladım şimdiden. Dizlerim ve belimdeki ağrılardan adım atamıyordum. Verilen her 1kg diziden 8kg baskıyı azaltıyormuş, gercekten bunu hissediyorum. Henuz spor yapmam yasak ama hafif tempolu yuruyuşler (leslie gibi) serbest. E kızım da var 3yaşında, boyle boyle devamlı aktif kalmaya calışıyorum gun icinde

İnşallah burayı guncelleyerek ideal kiloma ulaştığımın mujdesini de vermek nasip olur. En buyuk motivasyonum kızımla daha fazla ilgilenebilecek, peşinde daha rahat koşup oynayabilecek olmak... Cok şiddetli vucut ağrılarım oluyor cunku, kızıma devamlı dinlenmem lazım derken buluyorum kendimi.

Başlangıc 104.8kg - Guncel 94.8kg - Hedef 62kg

Herkesin sağlığına kavuşması dileğiyle...