Arkadaşlar hepinize merhaba. Burada yeniyim. İcimi dokmek istedim umarım yardımcı olursunuz. Bundan 1 ay once odak noktamda tek gozde ani gorme kaybıyla ozel hastaneye gittik eşimle, ozel olmasının sebebide devlette randevu olmaması, yoksa asla ozeli tercih etmem, heleki yaşadıklarımdan sonra. biz bi damla verir yollar diye bekliyoruz tabi. Neyse sırayı aldık doktor harfleri okuttu okutmaya calıştı o esnada odakladigim yeri hic bi şekilde goremiyorum dedim. Onun ustune bi film gibi bsey cekti. Biz koridorda bekliyoruz kağıtları, elinde kağıtlar ayak ustu, odasına goturup oturtmadan etmeden koridorda, biz buna optik norit diyoruz tedavisi kortizon, ama tedaviye cevap vermeyebilir dedi bi norologa gorunun dedi. Basımdan aşağı kaynar sular dokuldu. Gozlerimin rengi yeşil bu arada eşim hep cimen gozlum diye.sever beni. O an neye uğradığımı şaşırdım dunyam başıma yıkıldı. Tedaviye cevap vermeyebilir ne demek. Kalıcı gorme kaybı olur demek. O an duşup bayılmışım. Gozlerimi acilde actım. Neyse kendime geldikten sonra ama.ne gelmek sormayın işte. Aynı hastane icerisinden cıktık norologun yanına tabi bunların hepsi para bu arada oralara hic girmiyorum. Mr istedi gittim mr cekildim kontrasliymis bu arada mr. Neyse tekrar doktorun yanına gittik beyinde plaklar var biz buna ms diyoruz uzman bi doktora gidin dedi. Fiziki muayane yaptı dengemde, yurumemde gucumde birşey yok allah kimseyi uzvundan etmesin. Yanında da bize deniz yok, havuz yok, sıcak yok net şekilde uyarılar yapiyo. Tabi bunu duyunca ikinci bi şoku yaşadım ms denince benim aklıma rabbim inşallah şifa versin, safiye soymanın oğlu geliyo, tekerlekli sandalye geliyo. Tamam dedim ben sakat kalıcam herşey bitti. O sırada ailemde gelmişti ankaraya durumu duyunca. Babam eşim ben. Doktorundan yanından cıktık. Şimdi napıcaz diye duşunmeye başladık. Iyi.bi devlet hastanesinden randevu almamız lazım ms alanında uzmanlasmis bi doktor. Neyse bir şekilde hallettik gatadan ( gulhane eğitim ve araştırma hastanesi) randevu aldik. 4 gun sonrasina . Normalde mumkun mu gatadan yada devlet hastanesinden randevu almak. Bir şekilde halletti babam araya birilerini sokarak. Ama daha 4 gun var başka bi hastaneye daha gidelim dedik yine ozel yani. neyse gittik. Ilk gittiğimiz hastanede cekilen mr cd sini acamadı doktor sistemle alakalıymis. Zar zor acabildi bi tanesini evet 1 tane gordum dedi. Diğerlerini acamıyorum dedi. Fiziki muayane yaptı oda herhangi bi sıkıntı yok. Bizim korktuğumuz bi bolge var boyunda orda varmi yok mu ona bakmamız lazım dedi boyun mr ı istedi neyse cıktık mr cekmeye mr cekildi boyunda plak yok dedi belden sıvı alalım dedi. Oyle diyince cıktık hastaneden belden sıvı almadan once gatadaki uzman gorsun dedik acele etmeyelim dedik. Neyse gata gunu geldi. Girdik doktora olanları anlattım daha once boyle birsey yaşadın mi dedi uyuşukluk veya bu tarz birşey. Hayır dedim ilk kez oluyo. O sırada mr cdlerini actı bilgisayarından inceledi evet dedi birşeyler goruyorum. Ama kimse kafada plak gormeyle ms diyemez dedi ms demek oyle kolay değil dedi. Eşim orda bizi cok korkuttular gozunuzu kaybedebilirsiniz vs tarzında diye anlatınca ben duysallasip ağladım. Ustune doktor benim bu odadan ciktiktan sonra ne olacağımin bi garantisi var mı diye kızıp ustune ekledi ve sana birşey soylıyım mi dedi bunların hic biri boyalı değil. Yani kontrasli değil. Yani bunlar beyninde oluştu gozunde boyle oldu değil dedi bunlar bugunun olayı değil dedi. Sana gun veremem ama belki 15 sene once vardı belki 20 sene once ama yeni değil dedi. Oyle olunca nasıl oluyo dedim. Duşup kafanı yararsın kanar iyileşir izi kalır o iz sana birşey yapar mi oyle duşun dedi. Detaylı bi kan tahlili istiycem dedi. Sonra bakıcaz. Neyse cıktık en azından aktif olan plak yoktu hic biri boyalı değil dedi. Kanı verdim 1 hafta sonra alırsınız dediler. Neyse eve gittik 3 gun sonra e nabıza baktim sonuclar cıkmış hemen annemi uyandırdım anne sonuclar cıkmış hadi gidelim diye neyse toplanıp hastaneye gittik. Ama ne yazık ki doktorumuz covid nobetindeymis carşamba gunu gelcekmis. Sonuclar icinde carşamba demişlerdi ama ben cıkmış gorunce erken davrandım. Neyse cıktık elde birsey yok bi şekilde. O esnada akrabalarimizdan biri devlet hastanesinden randevu ayarlamış. Oraya gidelim dedik bide orası gorsun. Gittik doktor ya benimle yaşıttır yada benden 2-3 yaş buyuktur ben 24 yasindayim bu arada. Neyse oda fiziki muayane etti. Hic bi sıkıntı yok beyin mr 'na baktı plaklar msle uyumlu evet dedi. O sırada e nabizdan kan sonuclarini gosterdim bunların hepsi cıkmamış daha dedi. Meğerse hepsi cıkmamış bi kısmı cıkmış. Ben nerden bileyim gorunce cıkmış zannettim. Belden sivi alalım dedi. Oda sıvı diyince cıktık hastaneden. Gatada ki doktorumuz ne dicek bekleyelim dedik yine. Neyse gun geldi gittik actı sonucları doktor, diğer değerlerin normal ama b12 duşuk demiyorum dikkatini cekerim duşuk demiyorum yerlerde dedi sen ne yapmışsın boyle dedi. Bu arada aklım erdi ereli et yemem, balık yemem asla ağzıma surmem. Bunun ustune babam cocukluğundan beri et yemez dedi, bu eksiklik boyle bi sorun yapar mi dedi yani gozumu kastediyo babam, doktor tabiki yapar dedi. Bu arada b12 değerim 86 cıktı. Bunu dedi yemeklerle haplarla yukseltemezsin iğne yazicam dedi Ikı kutu igne yazdi dodex. 1 sene sonra mr dedi. 1 sene icinde tekrar atak yasarsan direk geliceksin, hic atak yasamasanda 1 sene sonra yine geliceksin. Dedi. Peki dedim belden sıvı?
Ona gerek duymuyorum diğer degerlerinde sıkıntı yok dedi. b12 ignelerimin ilk kutusu bitti 1 gun olup 1 gun olmadım. Şimdi cumartesi gunu haftada 1 tane başlıycak. Igneler bittikten 1 ay sonraya anca toplar dedi bittikten sonra tekrar olcturucem bakalim yukselmiş mi. Piskolojim yerlerdeydi şuan biraz daha iyiyim. Resmen coktum tarif bile.edemiyorum. lutfen bana yardımcı olun sizce ne olucak? Yada olanlar nasıl atlattınız ne duşunuyorsunuz benim durumum hakkımda. Belki sizle konusursam iyi gelir.